Skocz do zawartości

paragraf 31

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

31 - dotyczy przelinkowanych fraz, nie koniecznie polecą wszystkie z calej domeny.

Mam równiez stronę gdzie 90% - linkowanych fraz zaliczyło paragraf 31 a pozostałe 10% pozostaje nie naruszone - ba - nawet pnie się w górę.

Monitoruje 5-ęc takich domen i każda ma swój oddzielny przypadek.

W każdym razie po wpadce w taki filtr uruchomiłem nową domeną linkując w ten sam sposób lecz ograniczając linki do minimum.

Sprawdzimy jaki przyrost BL szkodzi googlarce, wliczając w to skalę czasową.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hey, czytam, czytam i aż trudno mi uwierzyć. Przed sekundą skończyłem przeglądać ponad 140 domen jakie pozycjonujemy, łącznie na jakieś 1500 haseł i fraz... przejrzałem statystyki przez ostatnie 10 dni (4 godziny mi zeszło, ale taka to właśnie praca) i nic... nic takiego nie zauważyłem ;) . Kilka haseł jest na 31 pozycji, ale również kilka jest na 20 i na 15 itd... a więc czegoś nie robimy co Wy robicie, chociaż wydawałoby się że robimy to samo, więc .... minus 30 pozycji w dół, to dla nas koniec zabawy w pozycjonowanie... troche ciężko się będzie spało w nocy, aż się ta sprawa nie wyjaśni :)

Mam zupełnie inny problem, dlatego wpadłem na forum. Przy indeksacji nowych, nie istniejących do tej pory stron ... hmmm może z tego jednak zrobimy nowy temat;). Jedno jest pewne, zmienia się coś w gogelkach.

Chodzi o konkrtne frazy. 31 dotyczy pewnej bardzo selektywnie dobranych fraz na ktorych to wystepuje a nie globalnie. Domysla sie duze czesci fraz jakie to sa i poobserwuje strony co sie dzieje. Napewno niedotyczy to calego Google a jedynie fragmentow - Google niemoze sobie pozwolic odrazu na wprowadzenie takiego filtra na cala wyszukiwarke a jedynie po kawalku sprawdzac ! - kwestia czasu kiedy 31 zagosci na codzien wszedzie

Ja już w innym wątku pisałem o nietypowym przypadku 31 pozycji. Filtr zdecydowanie na słowo, a nie domenę, z pewnością nie przelinkowane. Wyszedłem chyba przedwczoraj. Kompletnie niewidoczny w rankingu, dopiero po "powtórzeniu szukania we wszystkich stronach" zguba znalazła się na 31 miejscu. Słabo monitorujecie te swoje tysiące fraz, skoro nie widzicie anomalii 31 pozycji :)

Szczerze mówiąc to sprowokowaliście mnie do sprawdzenia wszystkich promowanych fraz i... nie zauważyłam żadnej pozycji 31. Inne anomalie mnie teraz zajmują, np. https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ak...+Google&lr=

od 2 strony w dal...

Gdyby G znów coś zmienił - screeny:

akumulatory

jeszcze raz...

i znów...

i jeszcze raz...

i kolejny...

itd, itp...

aż do końca.

Wyindeksowanie po anchorze?

Dobra, jeśli coś się posypało na jakimś DC to czemu półtorej strony jest/było OK? Hę?

mjr - czy my piszemy nie wyraznie ??

31 - nieoznacza ze wszystkie frazy beda stopowane a jedynie pewna czesc fraz / slow kyure sobie jakis lebek obral ze beda monitorowane i lapane na 31 :)!

Co tylko moze oznaczac ze Gogle szykuje koleina zmiane i pewnie z czasem bedzie to wszedzie lub sie okaze ze do bani jest ten sposb filtrowania !

Wiedz mozesz miec 10000000 pozycjonowach stro i ani jednego 31 bo masz frazy ktorych pan dowcipnis z google nie monitoruje A mozna miec 5 stron i wszystkie na 31 i tyle w temacie .

Teraz zostaje nam tylko czekac i zobaczyc co bedzie dalej

Co do moich stron sa one bardzo delikatnie linkowane bo w sumie juz z rok czasu sie pne do gory na to co mnie interesuje i nieprzeszkodzilo mi to w spatku z 2x pozycji na 31 i 32 w ostatnich dniach !! Dlatego obsatwaiam ze to niema nic wspolnego z przelinkowaniem a jedynie jakims filtrem lub poczekalnia poprostu zanim sie wbijesz na pozycje odpowiednie !

Strony ktore byly podemna na interesujace mnie frazy sa ponad 31 pozycja ale sa to stare strony i bardzo znane !! :) wrrrrrrr chyba mi nie kaza koleiego roku czekac na pozycji 31 :P

Moj serwis jest w tym filterku kilka miechow. Jak pisalem o tym to jeszcze nikt nie wspominal o P31. Polecialy wszystkie frazy.

Serwis ma ok 400 k wynikow. Wszystko to arty pisane przez ludzi. Kazdy art ma swoj temat/mety i nawet po wpisaniu "struktura polimerów...bla bla bla" gdzie np tylko moj serwis w Polsce opisuje ten problem, strona wyswietli sie na 31 pozycji.

Jesli np google znajdzie ok 8 stron to i tak moja bedzie na koncu, mimo ze inne zawieraja tylko pojedyczne wyszukiwane slowa.

Nie szalalem z linkowaniem, dodawalem spokojnie po 1-2 linki na 1-2 tyg. Mialem 1 miejsce przez ok 1.5 roku.. Serwis jest naprawde wartosciowy merytorycznie, nie stosowalem zadnych ukrytych warstw etc.

Widzac ze ten filtr nie ustepuje wypromowalem serwis na innej domenie i spoojnie czekam co bedzie dalej.

tak sie wlasnie zastanawiam i mysle sobie - przeciez na zdrowy rozum to niemozliwe zeby na jakas fraze domena utrzymywala sie non stop idealnie na 31 miejscu

przeciez jest rotacja DC dochodza nowe witryny itd

moje 3 p31 domeny ani drga ani w gore ani w dol (2 przestalem juz pozycjonowac z miesiac temu)

to tez niemozliwe !

mialem na jedna z nich bardzo trudne frazy i oczywiscie na poczatku byly w lesie albo i dalej

az tu pieknego dnia wszystkie skoczyly nawet po 500 miejsc do gory na p31 oczywiscie

pozycjonujac swoimi lichymi zapleczami moze bym to osiagnal po kilku latach a tu taaaki prezent :pisze:

to w sumie nie wiem juz czy to kara czy czysciec przed niebem ?

kolejna 31

młodziutak domena, troche za małe zróznicowanei anchorów najwyrażniej

delikatne linkowanie, ale wszystkie anchory zaczynały sietym samym słowem (glówne słowo na które pozycjonuję)

z 12 pozycji (łatwe słowo) przymurowana na 31 - dopiero tydzień tam jest, ale dziwny ten skok odrazu na 31

jeśli sie tam utrzma to obali to teorię, ze $31 jest dla trudnych fraz

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Okey. Słuchajcie okey. Wierze, że jest to filterek na wybrane hasła.

To może każdy z Was wypisze jakie są to hasła. Chyba to nie problem?

Ja zauważyłem 31 miejsce na hasło "hale". Serwis klienta był już na 12-13 pozycji i go gogelek wyrzucił na 33, teraz jest na 31 miejscu. Może coś w tym jest???

kur****a zes twoja mam Panowie :P

troche to zajelo ale znalazlem dziada - przynajmniej u mnie

domena (lub subdomena) wraz ze slowem kluczowym jest tez zaidexowana w jednej z sieciowych smieciarek/spamiarek

podam tej mojej tu adres - zamiast kropek dam duza litere A (zeby dziad nie mial z tego linku pociechy)

wwwAloadingApl/crackAphp

w tym pseudo katalogu znajduja sie dokladnie wszystkie moje przypadki !

moze sie myle ale to mi wyglada na 100% trafienie

oczywiscie wszystko pochowane w zrodle

mysle ze google daje filtra za 'przynaleznosc' do tego spamiarza

@edit

jeszcze jednego smieciarza znalazlem

wwwAprogramzApl/ubrania/indexAphp

subdoemna pozycjonowana na 4 srednio trudne frazy.

3 frazy w top 5, 1 fraza w top1.

dzisiaj wszystkie frazy na 31 miejscu.

dzialania na domenie:

-to byl affiliate polegajacy na wklejeniu kodu sklepu w ramkach ( duplicate content??)

-w sekcji body dodalem tekst ze slowami kluczowymi

BIŻUTERIA ? doskonała na prezent

NAJTANSZE Vouchery Adwords - wiadomosc na gg 4649106 lub na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności