Skocz do zawartości

paragraf 31

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

Coś w tym jednak jest niestety.

gó**o jest , skończcie bić piane o wpływie jednej spamiarki na wasze pozycje

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To nie wina spamiarek, bo moznaby tak wykonczyc konkurencje bez problemu...

Problem tkwi w samej stronie, jej oryginalnosci contentu, sposobu linkowania itd. Szerzej o tym mozna przeczytac na https://www.webmasterworld.com/google/3119215-7-30.htm dzisiaj gosciu napisal tam posta, ktory wlasnie wyszedl z tego filtra.

Ja poprawilem content na stronie i zrobilem tyle zmian ile moglem, powywalem zbedne teksty itp., wczoraj zglosilem przez Google Sitemaps prosbe o reindexacje strony z wytlumaczeniem calego problemu i sposobu naprawy.. Zobaczymy czy pomoze..

Pozdrawiam,

Ważka

.. Zobaczymy czy pomoze..

watpie czy to pomoze

przerabialem juz te strony od 3 miesiecy z 7 razy i nic

nawet na koncu postawilem po jednym htmlu z solidna trescia ... i tez nic

zrobilem na strone-cien i spokojnie wyszlo na swoje pozycje

tak wiec przykleja sie to g**no nie automatycznie po analizie kontentu ale raczej

na zle odnosniki lub czyjes reczne dzialanie (pomijam donosy jako malo prawdopodobne)

Do tej pory śmieszył mnie ten "paragraf 31", bo na swoich stronach nic takiego nie odnotowałam. Jeśli jednak dziś, z dnia na dzień, www.qlweb.info ląduje pod kilkoma frazami na równiutko 31 pozycji to ...

To sa frazy, na które utrzymywał się długo w top10:

katalog, katalog stron, qlweb, katalog qlweb

... MMP idzie do góry :rotfl:

Wpadajcie sobie w tego filtra, lepiej dla mnie.

Po co sie w ogole odzywasz w tym watku jak nie masz nic do powiedzenia?!

Szczerze sie bede cieszyl jezeli wpadnie Twoja strona w taki filtr dla calej domeny, na ktorej byc moze zarabiasz...

Co za bezczelni ludzie :|

Pozdrawiam,

Ważka

dzidziuś nie spinaj się :rotfl:

mam taka propozycję:

załózmy w tym poście, że fenomen 31 istnieje i tu zastanówmy się co to jest bo dużo OT się robi

(kwestie czy rzeczywiście istnieje można rozwazyć gdzie indziej)

co Wy na to ?

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

załózmy w tym poście, że fenomen 31 istnieje ...

Nie należy zakładać czegoś co istnieje na 100% :)

Dowód "ostateczny" na istnienie tego filtra przedstawiła kilka postów wyżej Edyta.

Katalog Qlweb.info nawet na frazę "qlweb" JEST TERAZ na około 30 pozycji i szukając DOWOLNEJ frazy na którą Qlweb był w pierwszej trójce do niedawna, teraz z dnia na dzień jest na 3x.

Takich przykładów jest więcej i zaraza nie dotyczy poszczególnych fraz tylko dowolnej frazy dla danej domeny, po prostu dostaje się "minus 30" na cokolwiek - najłatwiej jest zaobserwować frazy z pierwszej 10, stąd pewnie wynikają pewne nieporozumienia.

Przyczyna i sposoby wyjścia chyba na razie są bardzo tajemnicze, trudno podejrzewać podatność qlweb.info na złe linki, zbyt dużą liczbę linków itp.

Osobiście mam podejrzenie o "karę" za zbyt dużą odwiedzalność, tak, tak - kilka katalogów które wczoraj zaliczyły "-30" właśnie osiągnęły swój historyczny szczyt (za ostatni tydzień - qlweb miał w granicach 70 - 80 tysięcy) jeśli chodzi o odwiedzalność!

Oczywiście "za chwilę" będą kolejne "szczytujące" katalogi i się okaże czy moje spotrzeżenie jest cokolwiek warte. Acha, w przeciągu ostatniego miesiąca conajmniej kilkanaście już katalogów o dużym ruchu (tysiące na dobę) poszło w diabły na -30 (wystarczy zerknąć na toplisty) i teraz widzę jedyną cechę wspólną, czyli duży wzrost odwiedzalności w krótkim czasie i po pewnym czasie (liczonym w tygodniach) odjazd na "-30" :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Dywagacje byly by zbedne gdyby google nie mialo monopolu, do ktorego sami doprowadzilismy.

Brak konkurencji doprowadza do tego ze robia z serwisami co sie podoba. Owszem mozna podpierac sie walka ze spamem, ale tysiace stron dostaje p31 niezasluzenie. Sa to wartosciowe serwisy w dodatku popularne.

Ja rowniez mialem kolosalny ruch na uwalonej domenie, teraz to zaledwie 3-4 % tego co bylo. Dlatego po 3 tyg postawilem na druga domene. Trudno, jak widac szkoda czasu na przebudowy i modernizacje stron bo to i tak raczej nic nie da.

Co to znaczy wartościowe serwisy ?? wartościowe dla twórcy ? kryterium wartości zostawmy dla oceny innych

Kara za odwiedzalność ??? nie za bardzo w to wierze - mam kilkanaście serwisów ze skokami sezonowymi czasowymi rzędu 200% - 400% min i nic takiego nie odnotowałem.

Miałem coś podobnego na jednej domenie , która wyszła z filtra 2letnia domena , w 4 miesiące po wyjściu z 7 miesięcznego filtra na jakieś 3-5 tygodni wpadła w coś podobnego jak te Wasze paragrafy. Nie robiłem nic tzn linkowałem dalej a na stronie nic nie zmieniałem no i wyszła z tego.

Sprawdźcie czy na pewno na wszystkich DC jest ten "paragraf" i ewentualnie jak to się rozchodzi po DC - bo może to być jakiś bug modyfikacji logarytmu (chociaż sam w to nie wierze)

Za mało jest wspólnych danych aby zdiagnozować chociaż wstępnie co to jest.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Oj, nawet pożartować nie można. Pozycja no. 1 jest tylko jedna, i każdy chce nią być.

Moja magiczna kula wskazuje że domena www.katalogstron.com.pl wkrótce też poleci, jak nie to będe szukać innych przyczyn spadków. Trza sie zabezpieczyć.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Co to znaczy wartościowe serwisy ?? wartościowe dla twórcy ? kryterium wartości zostawmy dla oceny innych

Serwis dosc czesto pojawial sie w tematycznej prasie i do czasu do czasu nawet w tv, wiec nie byl byle hlamem.

Jego renome budowalem dosc dlugo, dlatego utrzymuje sie dzieki stalym bywalcom. Mam jednak zaledwie 3-4 % wejsc z google do tego co bylo przed p31. Stad dzialania skierowalem na druga domene i na nia jest teraz kierowany ruch z google.

Warto byłoby sprawdzić jakich pozycji tyczy się ten paragraf czy jest to jakiś określony przedział ? czy może np. TOP 3 nie rusza ?? czy lecą strony poniżej TOP 5 ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności