Skocz do zawartości

paragraf 31

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

dzisus k*** tez czytalem ten temat i az mi sie smiac chcialo ze jaki paragraf 31 jak filtr to filtr:| no i dzisiaj wchodze widze temat i se mysle sprawdze wyniki jednego z moich serwisow i z 1 miejsca mam 31:| i juz mi sie odechcialo smiac:| teraz sie zastanawiam czemu akurat ta domena - nie byla ani nowa ani stara ponad rok czasu w sieci malo konkurencyjna fraza zawsze top5 ostatnio non stop 1 miejsce;/ o q*** druga domena to samo:| wlasnie zobaczylem;/ tez z 1 miejsca 31:> :pisze: i to jeszcze starsza:| ergggggh ide stad

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ręczne sterowanie wynikami ?? dalej mówie że to bzdura , googlarze nie pozwoliliby sobie na to bo gdyby taka informacja wyszłaby na jaw to byłby to koniec wyszukiwarki google a początek oszukiwarki google.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ręczne, nie ręczne niestety istnieje. u mnie jedna trafiona na wszelkie mozliwe kombinacje haseł, słów etc, podstrony, strona główna. wszystko -30 oczek

a domena nuicyzm sie specjalnie nie wyróżniała, oprócz tego, że na kilkadziesiat haseł miała top5

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

OK inaczej,:

1. czy poleciały jakieś strony firmowe ? firm ? z ofertami ?

2. czy na stronach , które poleciały wszędzie był adsense ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beerbant na moich stronach nie bylo adsensów ani na jednej ani na drugiej;/ strony byly komercyjne;) nie zwiazane z pozycjonowaniem... a do tego dwie rozne branze az sie boje myslec jak sie wezma za moje domeny z adsensami:| cios w moje finanse;/

i musze dodac jedno akurat w moim przypadku to sie robi troche smieszne! google schodzi na psy jednym slowem - jeszcze troche takich zmian i bedziemy mieli drugi onet - akurat w moich slowach kluczowych bardzo malo konkurencjne haslo i na pierwszym miejscu byla moja strona a teraz w top10 sa glownie linki do podstron katalogow :> a w tych katalogach co druga strona nie dziala:> heh i jaka ma z tego korzysc zwykly uzyszkodnik internetu? co z ta polska? co z tym google:>

wobec tego jak te witryny były linkowane ?

% linków stałych z katalogów

% linków stałtch z wymiany/zaprzyjaźnionych/zakupionych

% linków z systemów (stałe)

% linków z systemów (dynamiczne)

I czy były zgłaszane do google sitemaps ?

wobec tego jak te witryny były linkowane ?

Nie widać żadnej reguły :D

Panuje opinia gdzieniegdzie, że Google -30 Penalty zastępuje powoli osławionego Sandboxa, ja bym napisał, że filtr -30 stał się ostatnio często stosowanym filtrem przez Google i tyle.

I warto obserwować uważnie frazę "katalog" i "katalog stron", kolejne ofiary (jeśli będą) z pierwszej dziesiątki mogą pomóc w lepszym rozszyfrowaniu tego filtra.

Ściemniacz guglowo-newsowy Adam Lasnik sugeruje co poniżej w przypadku -30:

###

And optionally file a reinclusion request, if you've fixed issues associated with previous guideline violations.

###

oraz przyciskany:

###

If you've been penalized (in any form) due to a violation of the Webmaster Guidelines, cleaning up the infraction and filing a reinclusion request is the fastest and most surefire way of having that penalty removed.

###

i takie tam ble ble :D

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Raczej to nie jest rodzaj sandboxa. Mam Frazy które od pół roku są w piaskownicy i nadal w niej są - reszta fraz na pozycjach 31-35, a jest ich naprawdę sporo.

Obecnie wyniki się drastycznie zmieniają, przypominają sytuacje sprzed 2-miesięcy kiedy to domena otrzymała filtr.

Ps. zmieniłem sposób jej linkowania - czy to pomoże ? - zobaczymy.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

To chyba nie jest tylko tak, że wszystko leci 30 pozycji w dół i wtedy jest ten filtr. Już jakiś czas temu, miałem domenę, która na główną frazę powinna być pierwsza, a w wynikach była widoczna tylko z filter=0 na 31 pozycji (pisalem tu wcześniej). W międzyczasie znalazłem też (mówię o swoich stronach) inne dziwactwa. Na przykład 1 pozycja na najważniesze słowo i duplikat tej strony w innej domenie na 31. Albo 1 pozycja na słowo dla www.przyklad.pl i 31 dla tej samej stony, tylko bez www. Albo 2 pozycja na dokument główny, a 32 na podstronę itd. Przypadek? 10 przypadków?...

Raczej to nie jest rodzaj sandboxa.

Kolejne dni i obserwacje potwierdzają jednak opcję sandboxa. Dla frazy katalog, katalog stron Qlweb poleciał do piachu, tzn. nie ma w pierwszej setce, a przypominam był do niedawna na 1-3 miejscu, a po filtrze na 3x, natomiast na mniej popularne frazy utrzymuje się tylko "-30 panalty" np. na frazę katalog stron qlweb.

Reasumując zaczęło się od "-30 penalty", teraz następuję odsyłanie do piaskownicy silniej linkowanych fraz oraz co gorsze, powolne i postępujące wyindeksowywanie z indeksu G. które prawdopodobnie zatrzyma się na jakimś stałym i śmiesznie niskim poziomie w porównaniu do niedalekiej przeszłości (niestety zauważyłem przypadki wyindeksowania praktycznie do zera). Taką procedurę prześledziłem dla kilku(nastu) w ten sposób potraktowanych katalogów, a na www.qlweb.info po prostu lepiej to widać ;)

Naprawdę gugiel jest okrutny, dał "chwilę temu" PR 6, po czym dał ogromny i wzrastający ruch i w rezultacie dał w łeb :D

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności