Skocz do zawartości

paragraf 31

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

Strona jest katalogowana tylko dzięki qlwebom i skoków nie widzę.

A frazy nie są zbytnio konkurencyjne.

[..]

Strona katalogowana mocniej od ok. 2 tygodni (po 40 qlwebów dziennie) i NIC.

To nie potrafisz katalogować, albo jestes leniwy i robisz to automatem.

Np. tylko 20 linków w ciągu 2 tygodni z dobry wybranych katalogów i podkategoriach (najwięciej qlweby) i strona jest na 3 strony wyników na średni konkurencyjne frazy (30 wsród 1600000 i nie bylo w top 1000).

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zabrzeski to co piszesz ma cholerny sens. Ostatnio właśnie mnie męczy problem czy zbyt duże linkowanie podstron w stosunku do strony głównej nie jest jedną z przyczyn "-30 penalty", mam na myśli przekroczenia pewnego progu, czyli np. przez wiele miesięcy strona była linkowana w 90% na stronę głównę i raptem zaczynamy linkowanie podstron na różne lub takie same anchory jak stronę główną, po przekroczeniu pewnego progu "przyswajalności" linków następuje "-30 penalty", oczywiście taki próg byłby różny w zależności od serwisu www (wiek domeny, dotychczasowe linkowanie itp).

Oczywiście główny argument przeciw, to możliwość wrogiego depozycjonowania, ale niestety znane mi i udokumentowane przypadki "-30 penalty" oprócz zwiększonej odwiedzalności serwisu (w końcu więcej linków) miały również radykalnie zwiększone linkowanie podstron - być może nadmiernie! Przy okazji mocne linkownie z takim samym anchorem strony głównej i kilku podstron może wzmocnić efekt, a w efekcie zapalić światełko alarmu w serwerowni G.

To co piszę powyżej to raczej hipotezy i spotrzeżenia do dalszej weryfikacji niż ostateczne wnioski.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

niestety chyba nie tędy droga. moja "-30" nie dostawała zewnetrznych linków do podstron. aczkolwiek podstrony były wysoko i czesto w wynikach głóna była obok podstrony na wile haseł

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Dopiero teraz zajrzałem do tego wątku.

Też miałem taki przypadek, przez kilka miesięcy jedno hasło było na 31 pozycji, ale obecnie jest na 8.

Linkowana tylko główna.

Za to od paru tygodni mam to samo z inną domeną. Przelinkowanie jak widać.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

To jest kwestia przelinkowania głównej (u mnie nie były linkowane podstrony) - jeżeli już to ma być przyczyną

- pocieszające jest to, że czasem udaje się z tego wyjść jak pisał EDDY - tylko pytanie, czy dalej po spadku linkowałeś tylko główną, czy podstrony...? bo mi się wydaje, że w takim wypadku pasuje mocno podlinkować teraz podstrony.

Nie chodzi o wieksze linkowanie subdomen i podsajtow.

Mam 2 strony w "paragrafie 31" i kazda z nich byla linkowana na glowna domene, a nie na subdomeny...

EDDY pisalem juz, ze jedno haslo to maly pikus, to mogl byc zwykly filtr. Paragraf 31 przynajmniej u mnie dotyczy wszystkich hasel dla calej domeny - kilkaset fraz...

Pozdrawiam,

Ważka

no u mnie wreszcie drgnelo tzn wcale nie jest dobrze ale z magicznej liczby 31 skoczylo kilkanascie fraz na pozycje 34,37 i 28 :)

i to na kilku domenach !

co ciekawe mam tez dwa skoki na 2 i 7 (wczesniej te frazy dlugo mialy taka wlasnie pozycje)!

moze to chwilowy brak pradu w googlach ale zobaczymy

wszystkie te domeny siedzialy w par 31 od kilku miesiecy

nie przestalem dodawac linkow jakby nigdy nic

na stronach nawet nie chcialo mi sie zmieniac contentu

ktos to zaobserwowal ?

Mi też jedna domena ruszyła z 31 miejsca... Oczywiście spadek o jakieś8-15 pozycji, ale ja się cieszę że nie ma już magicznego 31.

Może ktoś w google doszedł to wniosku że to beznadziejny filtr i nas wypuścił...

Teraz tylko trzeba kciuki trzymać żeby znów nie było 31 bez ruchu ...

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Jest to ewidentnie wina przelinkowania, google zrobilo sie baaardzo czule (wogole) na przyrost linkow. Nieprawda jest tez ze automaty zle nie nadaja sie do linkowania (chetnych do testow autorskiego oprogramownaia zapraszam na prv). Podam kilka przykladow:

80 mln wynikow dla frazy:

domena ma 2 lata, unikalny kontent : linki z automatu i linkora (bardzo malo punktow) Top 10. Wiele razy byly testowane frazy z dopaleniem po kilkadziesiat tys punktow i bylo OK. W pazdzierniuku po dopaleniu konkretnych fraz punktami od 4K do 40K linkora – spadek na 31 a teraz brak wynikow.

26 mln wynikow:

Domena 1 rok. MFA. Tylko automat – 11 pozycja. Po dopaleniu 2-3K linkorem ~31 pozycja.

16 mln wynikow dla frazy:

Domena ma 2 lata, unikalny kontent, bardzo techniczny: tylko automat. Top 3. W pazdzierniku po dopaleniu linkorem 2K pkt. Utrzymuje sie na wszystkie frazy w okolicy 31.

200K wynikow dla frazy:

Domena ma 6 miesiecy: unikalny kontant. Tylko automat. Top 1 - 6 Pozycja. Po dopaleniu 1K na kilka fraz – 31 pozycja.

W chwili obecnej kazda nowa domene ktora probowalbym dodadac z wynikiem > 5 linkow z automatu na dzien konczy sie w najlepszym przypadku lekkim filtrem.

Google naprawde zrobilo sie cholernie czule.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności