Skocz do zawartości

paragraf 31

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie wiem czy tez w to wpadlem poniewaz na frazę z 15mln wynikow jestem od dwoch dni na pozycji 31. Wczesniej bylem na 29, spadlem na 35, kolejnego dnia na 32, a od 2 dni 31. Strona ma 6-7 miesięcy. Przez 5 misięcy katalogowałem dziennie po 15. Od czasu do czasu dodawałem po kilka linków z PR3 i w sumie 3 PR5. Od miesiąca mocno linkowałem stronę główną na 2 frazy z tym jednoczesnie dodawałem do katalogow na inne frazy(po to zeby byly rozne anchory). Jezeli faktycznie bede na pozycji 31 bedziemy bedziemy znali dokladna autopsje i chetnie sie nia wtedy podziele :pisze:

Hacking for no reason

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Domena z 2001 roku, content na stronie od września 2005, linkowana z katalogów, trochę z własnych stron oraz z linkora. Po zdjęciu linkora ( system pokazywał ok 1500 pobrań linku - 4 frazy) spadek na 31 pozycję - wcześniej miejsca w top10 od 5-8.

W tzw. miedzyczasie google zaindeksowało testową wersję serwisu na innej domenie, ustawiłem przekierowanie i czekam ;)

Twojej firmie potrzebne są usługi informatyczne, możesz potrzebujesz spawanie światłowodów,a po pracy Squash w Krakowie

nowa zabawka mykat.pl czeka na Twój wpis - Uwaga restrykcyjna moderacja ;) oraz nowy profil w serwisie twitter.com/itserwis

Jeszcze nie wiem czy tez w to wpadlem ... Wczesniej bylem na 29, spadlem na 35,..

To oczywiście nie jest żaden filtr "-30 penalty" tylko normalne skoki.

Filtr -30 polega na obsunięciu pozycji strony o 30 "oczek" w dół, czyli np. przed filtrem strona była na 1 po filtrze 31, albo przed 10 a po 41 itd.

Najłatwiej jest zapamiętać pozycję strony na pierwszych kilku miejscach stąd na początku zrobił się z tego filtra "paragraf 31" ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Pięciu panów recenzujących wyniki wyszukiwania Google przypomina albański wirus (skasuj sobie sam parę plików i mnie roześlij dalej) albo ruska siedzącego wewnątrz maszyny do obierania ziemniaków z kawału. Jeśli się to rozejdzie, konkurencja górą. No ale Google jest na tyle wielkie, że na takie ekstrawagancje może sobie jeszcze dłuuugo pozwolić.

Przy dość słabych domenach "szkodzą" głównie u nas wyniki z wyszukiwarek typu : szukaj wp, różne wirtualne warszawy, sopoty itp
Te "wirtualne warszawy, sopoty" itd nie powinnien mieć wplywu, bo linki są nofollow,

ALE

dla słabego katalogu 08.11. google alerts znalasla 4 nowe strony (tam linki nofollow do rożnych substron):

Google Web Alert for: "domenaxy.pl"

Szczecin - Szukaj: ...

Sopot - Szukaj: ...

Kraków - Szukaj: ...

Gdańsk - Szukaj: ...

4 razy wirtualne coś.

I dwa dni pożniej google zaczynał nie lubić katalogu (jakis filtr). Przypadek?

Katalog slaby na nowej domeny (3 ms), mało linkowane.

Wartość strony głównej jest DUŻO niższa niż którejś z podstron, a w przypadku kiedy w adresie są subdomeny, wartość conajmniej jednej z nich jest DUŻO wyższa niż domeny głównej.

Podobny wniosek nasunal misie przy przegladaniu stron ukaranych i nieukaranych - w Narzędzia dla webmasterów Google

W rubryce - Twoja strona o najwyższej pozycji w rankingu PageRank - ukarane wskazują na jakieś dziwne podstrony - nieukarane - na strone głowna

W rubryce - Twoja strona o najwyższej pozycji w rankingu PageRank - ukarane wskazują na jakieś dziwne podstrony - nieukarane - na strone głowna

Ale gdzie to jest? Mam w Narzędziach trzy przekładki Diagnostyka, Statystyka, Mapy witryn i nie widzę w żadnej z nich opcji o których piszesz :rotfl:

korzystajcie dalej z tego shitu googlowskiego to bedziecie coraz częściej pisać o różnych paragrafach, filtrach banach itp :rotfl:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ale gdzie to jest? Mam w Narzędziach trzy przekładki Diagnostyka, Statystyka, Mapy witryn i nie widzę w żadnej z nich opcji o których piszesz ;)

W statystykach - niżej

Też mnie trafiło.

Kurka. Przeklęte dodawarki linkory i inne narzędzia seo:((((

I moja głupota.:D

Właśnie przytrybiłem i znalazłem kolejnego "wielkiego" z zaawansowanym filtrem -30, jest to: katalog.onet.pl :) Dlaczego "zaawansowany"? Ponieważ na frazę "katalog", a proszę sprawdzić jeszcze "katalog onet" i podobne, zleciał dużo niżej niż o 30 pozycji!

Kto następny?

Edit:

Powyższe mnie zboćcowało i dla nieufnych niewiernych Tomaszów podaję krótką listę katalogów dotkniętych "Google -30 penalty" w różnym stadium rozwoju tej choroby:

katalog.onet.pl

www.qlweb.info

katalog.region.com.pl

www.katalog.gemsnet.pl

www.quickdir.info

katalog-stron.abix.com.pl

katalog.be

www.linkownik.info

quickdir.net

www.odp.net.pl

www.seofriendly.net

www.katalog.yuy.pl

katalog.vlb.pl

www.dirseek.info

www.mar.az.pl

www.trout.webd.pl

Większość powyższych katalogów miała dzienne odwiedziny liczone tysiącami unikalnych IP !!! - teraz nieco mniej :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności