Skocz do zawartości

linkbuilding na forach - usuwają moje linki

bobr

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, ponieważ systematycznie rejestruję się na forach,  piszę 3-4 odpowiedzi a potem daję kolejną, już z moim linkiem, typu "hej, fajną stronę widziałem itd". Niestety często te posty/linki są kasowane przez administratorów, a moje konto jest niekiedy nawet blokowane. Jak sobie radzicie z problemem nadgorliwych moderatorów? Co zrobić, żeby mi nie kasowali linków? Póki piszę posty bez linków, jest ok.

2 godziny temu, bobr napisał:

Mam problem, ponieważ systematycznie rejestruję się na forach,  piszę 3-4 odpowiedzi a potem daję kolejną, już z moim linkiem, typu "hej, fajną stronę widziałem itd". Niestety często te posty/linki są kasowane przez administratorów, a moje konto jest niekiedy nawet blokowane. Jak sobie radzicie z problemem nadgorliwych moderatorów? Co zrobić, żeby mi nie kasowali linków? Póki piszę posty bez linków, jest ok.

Recepta na Twój problem: (ważna jest kolejność!)

1. Włączyć mózg

2. Przestać sr**ć innym do ogródka

3. Zlecić pozycjonowanie profesjonaliście

4. Zacząć robić coś na czym się bardzo dobrze znasz (czytaj: jesteś profesjonalistą)

5. Jeżeli pkt. 4 ma wartość logiczną = FALSE to należy wrócić do szkoły.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Cytat

"hej, fajną stronę widziałem itd"

Twój poziom "marketingu" jest na tyle słaby,  że nawet nie ma co komentować,na dodatek myślisz, że ktoś jest głupszy od Ciebie i uwierzy, że naprawdę zobaczyłeś "fajną" stronę i chcesz trąbić o tym na każdym forum....

Cytat

problemem nadgorliwych moderatorów?

:D Widzisz, Ty nawet nie możesz domyślić się, że czytająć regulamin, dostosowując do zasad forum można mieć link nie wkurzając administrację. Ale dla tego trzeba mieć nie co więcej wyobrazni jak takie coś : hej, fajną stronę widziałem itd

Załóż profile na wszystkich forach, które (według Ciebie) dotrwają do kolejnego przedłużenia domeny.

Otwórz Excela, zapisz dane do logowania, nazwy profili i ustaw sobie limit 50 postów na każdym z nich, tj. każde konto musi mieć 50 postów bez żadnego linka.

Po pół roku takiego postowania zacznij co któryś post wrzucać link.

Kiedyś się uśmiechniesz, że masz stare, mocne konta, przez które przechodzi w zasadzie wszystko.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Przegrasz tylko wtedy, gdy się poddasz. A więc nie poddawaj się! Rób swoje.

Możesz wejść na kolejny poziom i zakładać dwa konta na jednym forum.

Z pierwszego piszesz w stylu: cześć, szukam dobrego .... (i tu produkt/usługa). Zna ktoś?

Z drugiego odpowiadasz w stylu: korzystałem z [i tu link] - pełen profesjonalizm....

Przez to też będą posty usuwane, a konta banowane. Ale to już będzie bliżej do kolejnego poziomu.

Musi przejść wszystkie poziomy wtajemniczenia. Zaczął standardowo, gdzie skończy to zależy od jego cierpliwości :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

6 godzin temu, M0drzew napisał:

3. Zlecić pozycjonowanie profesjonaliście 

Przecie jak komuś zapłacę za linkbuilding to da linki nie na tych forach, gdzie będzie to wartościowe, ale tam, gdzie najłatwiej linki wstawić i gdzie nikt ich nie usunie...

4 minuty temu, bobr napisał:

Przecie jak komuś zapłacę za linkbuilding to da linki nie na tych forach, gdzie będzie to wartościowe, ale tam, gdzie najłatwiej linki wstawić i gdzie nikt ich nie usunie...

A to istnieją wartościowe fora? ;)

Nie ma gwarancji że linki Ci zostaną dożywotnio. No tak nie ma. SEO to nie pstryk jest i działa. Tu się trzeba napracować, żeby zostało. Za 2-3 lata cieżkiej pracy będa wyniki. A Ty chcesz zeby linki Ci zostały.

Jak ja się rejestruje jako Zgred albo Seozgred to od razu wiedzą, że bede spamować linkami ;)

Miejscówki trzeba wygrzać, profiel tak samo - a nie od razy w pierwszym poście "hej słuchajcie, słyszałem że na www.zgred.pl właściciel nie umie pozycjonować" ... 

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Niekoniecznie jeśli zrobi to dobrze.Istnieje też duże prawdopodobieństwo że będzie miał na tych forach konta ze stażem i sensownymi postami które można wykorzystać.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

No jeśli bedzie odpowiadał merytorycznie to tak. 

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Kaaarolek1 ale tu nie chodzi aby konto miało moc raczej za duzej mocy na większości for nie uzbierasz ale na tym aby admin nie wywalił. Jak masz kilkadziesiąt merytorycznych postów to link w treści tak nie razi admina/moda.

Do autora tematu. Odpowiedz sobie na pytanie jakiej jakości chcesz link na forum i ile za niego zapłacisz. Tanio nie masz gwarancji że długo posiedzi albo da dużą moc. Inwestując czas jak pisali wyżej będziesz miał konta i fora gdzie jakość linka będzie dużo lepsza. Gdyby takie dodawanie po 3 wpisach linki działało to 90% for byłoby tym zawalone (a tak jest tylko 80% ;) )

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności