Skocz do zawartości

linkbuilding na forach - usuwają moje linki

bobr

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie jak napisał @jimmi kiedyś zamówiłem szeptankę w jednej, zdawało by się poważnej firmie, jak dostałem raport to 99% postów było usunięte, 1% co został to na forach nieżyjących.

Zamówiłem w innej firmie i jak dostałem raport to aż przysiadłem z wrażenia że taki dobry.Konta na forach stażowe, z każdego konta napisane po 20-30 postów i nie typu: Super !, a merytoryczne i na temat.

A ciekawostka jest taka że firma nr 1 chciała więcej $ niż firma nr 2 a była lepsza.

Po prostu firma nr dwa miała już przygotowane konta które czekały tylko na odpowiedniego klienta.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Ja w tamtym roku testowałem sporo firm, które oferowały "szeptankę" i najczęściej można spotkać oferty w których:

1) Usługa oferowana na martwych forach (profile zakładane zenkiem i student klepie)

2) Usługa oferowana na stażowych kontach do których klient nie ma dostępu, po czasie właściciel przyjmuje nowe zlecenia i konto po jakimś czasie jest banowane.

3) Usługa oferowana na prywatnych forach bez wartości SEO

4) Usługa oferowana robiona przez ludzi, którzy się na tym znają i tylko tym zajmują (Dopierają najlepsze fora po tematykę, udzielają się na forum przez 1-2 miesiące i jak wklejają linki to głównie w obecności innych aby pokazać naturalność)

Do autora tematu, wszystko zależy od strategii jaką sobie obrałeś. Czy Twoim celem jest pozyskanie wyłącznie linków z for, czy też stworzenie wartościowych for, przez które oprócz linków jest szansa na pozyskanie klienta. Jeśli chcesz pozyskiwać linki to musisz być myślami kilka kroków od moderacji :)

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Poszukaj freelancerów np. na brandle. Zleć większej ilości osób małe ilości postów i wybierzesz sobie osoby co według Ciebie najlepiej wykonały posty.

Można tam znaleźć osoby, które robią dobre szeptanki zarówno pod seo jak i ruch.

Pytanie takie:

1) Czy jest to warte zachodu żeby zakładać wiele kont na jednym forum,

2) pisać wiele wartościowych postów (czyt.bez linka )

3) czekać cierpliwie kilka tygodni nawet miesięcy żeby moderator się nie skapnął

...aby zostawić linki z jednego wartościowego źródła ? 

Strona o transhumanizmie, medycynie przyszłości i nanotechonologii: Human 2.0

Jakich klientów? :) Przecież on chce linki do kolejnej kopii demotywatorów.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To nie problem moderatora rzecz jasna. Nie bądź taki nadgorliwy. Gdy chcesz szybko link z forum, to skorzystaj z profilu, ewentualnie stopki. Natomiast, gdy z treści posta, to nawet jak odpowiesz merytorycznie, a będzie to Twój pierwszy post, to i tak mogą usunąć. Zrób sobie renomę na danym forum. I tak, jak napisano wyżej, napisz kilkanaście odpowiedzi. Pisz regularnie, a po jakimś czasie wróć do wpisów i zaktualizuj niektóre o linki. SEO to maraton, nie sprint :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności