Skocz do zawartości

Organizowanie kategorii w WP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tutaj nowy więc Witam wszystkich!

Podejrzewam, że temat już pojawił się na tym forum jednak opcja "Szukaj" nie dała mi odpowiednich wyników. Mam pytanie odnośnie organizowania Kategorii w Wordpressie. Strona którą projektuje będzie wspierała kilka tytułów, seria która jest publikowana co 2 - 3 lata i przy każdej publikacji będzie tworzona nowa kategoria na stronie. Każdy tytuł podzieliłbym na podkategorie:

- Tytuł 1

-- Informacje

-- Poradniki

-- Statystyki

- Tytuł 2

-- Informacje

-- Poradniki

-- Statystyki

Pytanie czy to dobre rozwiązanie. Nie wiem czy lepiej zrobić tylko jedną kategorie "Tytuł 1" i każdy wpis odpowiednio Tagować "Informacje", "Poradniki" itd. Wiem, że dużo ludzi nie widzi sensu w korzystaniu tagów jednak w tym przypadku wydaje mi się to dość praktyczne. Jedyny problem jaki widzę to wyświetlanie strony z wpisami z kategorii "Tytuł 1" i z tagiem "Informacje". Nie wiem tylko jak to odbije się na SEO, nie wiem w którą stronę iść. Głowie się nad tym od kilku dni i nie doszedłem do żadnego rozsądnego pomysłu. 

Liczę na konstruktywną dyskusję!

Pozdrawiam

CPT są o tyle fajne, że w nich możesz mieć TAGI dedykowane tylko dla nich. Ale zorganizowanie tego wymaga umiejętności programistycznych.

Jeśli nie masz takiego wsparcia, musisz poradzić sobie tym co jest wbudowane domyślnie w WordPress.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności