Skocz do zawartości

format zdjęć w Wordpress

mufi3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o pomoc w poniższej kwestii.

Mam problem z formatowaniem zdjęć w swoim sklepie internetowym - jedne zdjęcia formatuje innych nie.

Przykład: www.3dmodels24.com

Próbowałem już różnych wtyczek typu: "Odnawianie miniaturek" czy "Force Regenerate Thumbnails"

Niestety żadna nie działa.

Co może być powodem?

Jeżeli wejdę w Wygląd/ Personalizacja/ WooCommerce/ Obrazki produktu to na podglądzie wyświetla się wszystko prawidłowo; jednak nie przekłada się to na rzeczywistość.

Ustawione jest przycinanie do formy kwadratu 1: 1

Tutaj jakby ustawienia tej personalizacji były całkowicie nieaktywne; cokolwiek bym tam nie zmienił i opublikował, nie zmienia się w wyglądzie sklepu.

Jaki inny plugin mógłby załatwić ten temat?

Bardzo proszę o podpowiedź.

A sprawdzałeś czy motyw jakiego używasz nie stosuje własnych miniaturek nadpisując te z Personalizacji ?   Najlepiej podaj link + nazwę motywu.

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

Nie korzystałem z tego motywu od muffinek :)  To polska skórka może warto napisać do kolegów na maila... Ja obstawiałbym, że gdzieś w opcjach motywu masz miniaturki... Z tego co widzę to na ich forum wsparcia kolega miał ten sam problem i podali mu rozwiązanie, jak masz dostęp do supportu to zaloguj się i zapewne będziesz widział odpowiedź. 

https://forum.muffingroup.com/betheme/discussion/39680/resize-the-image-for-woocomerce

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

Problem w tym, że nie mam dostępu do suportu.

Aby uzyskać odpowiedź potrzebny jest kod zakupu, a ten jest w rękach informatyka, który mi ten sklep stworzył i który niestety się nie odzywa.

Pieniądze wziął i zakończył ze mną współpracę. :-(

Zrobiłem taki eksperyment: zmieniłem motyw BeTheme na standardowy i problem ustąpił. Wszystkie zdjęcia ładnie poprzycinane. REAGUJE NA USTAWIENIA PERSONALIZACJI.
Wygląda na to, że problem leży w motywie BeTheme - to on blokuje ustawienia personalizacji i wprowadza swoje ustawienia miniatur.
Ma ktoś rozeznanie, gdzie w motywie BeTheme można to skorygować?

…....chodzi mi o taki parametr, który by odblokował personalizację w BeTheme.

Betheme musi mieć własne ustawienia  i z tego powodu nie reaguje na ustawienia z personalizacji

Dnia 7.08.2018 o 17:34, Takitam napisał:

Betheme musi mieć własne ustawienia  i z tego powodu nie reaguje na ustawienia z personalizacji

Tylko pytanie dlaczego raz przycina, a raz nie. Spróbuj może wrzucać zdjęcia w różnych rozmiarach i zobaczyć w jaki sposób przycinane są zdjęcia. Czy bardziej szerokość czy wysokość. Zobaczysz jaki format Betheme uważa za poprawny i go nie przycina. Potem próby z dokładnie odwrotnymi formatami i sprawdzenie czy przytnie każdy, czy raz tak raz nie. To nam powie czy przycina tylko w konkretnych wypadkach czy jest to zupełnie losowe.

3 wskazówki od 3G Studio do pozycjonowania strony samemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności