Skocz do zawartości

Słabsze strony wyżej w wyszukiwarce?

issacc

Rekomendowane odpowiedzi

Hejas!

Mam taką sprawę. W google wpisując słowa kluczowe: "gonty bitumiczne" wyświetla mi się lista około 43,200 wyników. Strona https://www.stema.pl jest na 2 stronie wyszukiwań (na 17 pozycji łącznie). Nie rozumiem dlaczego strony jak:

*https://www.domow.net/index.php/article.13282.html

*https://www.gonty.pl/icopalgo.html

*https://www.globebud.com.pl/gonty.htm

i jeszcze parę innych są wyżej. Moglibyście mi to wytłumaczyć? Wiem, że menu jest we flashu z czym roboty mają problemy, ale jest też mapa strony i menu zrobione w HTML. Poza tym skorzystałem z google site map i wysłałem takową na google (w formacie xml). Pagerank strony głównej (z intrem) jest 3/10, dalej gorzej (od 0-1). Tych słabszych stron 0-1/10 na stronie głównej. Ich strony są mniej rozbudowane, a mimo to są wyżej. Dlaczego? Czekam na odpowiedzi:P

Hejas!

Mam taką sprawę. W google wpisując słowa kluczowe: "gonty bitumiczne" wyświetla mi się lista około 43,200 wyników. Strona https://www.stema.pl

stronka zle wyglada pod Firefoxem (1280x1024), menu jest na srodku a tresc po lewej, druga sprawa menu rozwijane wchodzi pod ten obrazek na gorze (z ta pania ze sluchawkami)

missy

Ich strony są mniej rozbudowane, a mimo to są wyżej. Dlaczego? Czekam na odpowiedzi:P

Bo więcej linków z anchorem "gonty bitumiczne" do nich prowadzi.

PR się nie liczy.

Co masz robic? To co kazdy tu w kółko powtarza... Linkować :)

I popraw strone pod ff.

//i czuje, ze to pojdzie do kosza

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Czyli ważne, żeby było jak najwięcej linków prowadzących do mojej strony wyglądających tak: <a href="www.stema.pl">gonty bitumiczne</a> ?

Co zrobić żeby menu dobrze wyglądało w fire foxie?? Bo nie za bardzo wiem:P I jeszcze jedno korzystając z linkMe.pl lub też innych muszę dodać tekst:

"<?php

include("76423e1ad2e21e1349b688.php");

echo @LinkMeShowLinks("v", "", " - ", "<center>", "</center>");

?>"

Na każdej pod stronie? W sensie w każdym pliku php? Nie do końca to rozumiem...

1 tak - dużo takich linków ale nie przesadzaj bo dostanie szfiltra i efekt odwrotny od zamierzonego

2 nie wiem nie zaglądałem na Twoja stronę

3 System musi być widoczny na każdej podstronie serwisu - jeśli masz np plik stopka.php ktory jest includowany do każdej podstrony to wystarczy że tam wklejisz kod linkme.

Acha jeśli z pozycjonowaniem zaczynsz dopiero zabawe to nie polecam używać systemów imo będzie z tego więcej krzywdy niż pożytku.

Wszystko co wyżej to prawda ale... czy wiesz, że istnieją jeszcze znaczniki <h...>, <p> itd.

Przy tak małej konkurencji wcale nie musisz budować wielkiej liczby odnośników.

Wystarczy dobrze opisać znacznikami tekst na stronie, dodać stronę do kilku większych katalogów i jesteś w czołówce.

I po co Ci ten Linkor? Lepiej postaraj się o kilka dobrych linków ze stron podobnych tematycznie, więcej Ci to pomoże.

właśnie masz strone firmowa a polecasz.. mniejsza o to.

kwestia czy robiles strone sam czy ktos to robi. jesli ty to zianstaluj ff, opere dodatkowa i patrz jak bedzie robil zmiany czy dobrze wyglada.

porownuj rowniez rozdzielczosci od 800 do 1200

ludzie rozne maja a o efekrt wuzulany tez chodzi gdyz jesli strona bedzie do nieczego to i klientów nie bedzie

jesli strona nowa to efektu tez szybko mozesz nie osiagnać, ale dzieki systematycznej pracy napewno bedziesz miał satysfakcjonujce wyniki.

:peace:

i cyztaj infa na forum tu jest skarbnica wiedzu i mozesz duzo zyskac

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Czyli linkorn się w ogóle nie opłaca? Po wprowadzeniu linkora na stronę już po kilku godzinach spadła o 3 pozycje w dół. Czy to przez linkora czy są może jakieś inne powody? Najlepiej więc wprowadzać stronę do katalogów (tak z 5 dziennie?), dodać nagłówki h1, linkorna wywalić... To nie ja robiłem tą stronę. Taka firma "profesjonalna" z Warszawy. Ja jestem dość młody:D i nie znam się dobrze na HTMLu, Php, pozycjonowaniu. Dopiero wkraczam w ten skomplikowany świat:D Ale chciałbym się tego nauczyć. A teraz "dano" mi zajmować się tą stroną(dokładniej tata mi zlecił:D). I zależy mi żeby ją zoptymalizować...

"Kilka godzin" to zdecydowanie za mały okres, żeby pisać o opłacalności jakiegokolwiek systemu wymiany linków. Google działa znacznie wolniej (szczególnie ostatnio).

Poczytaj uważniej dział dla początkujących i zapamiętaj jedno bardzo ważne słowo - cierpliwość :)

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

chłopie pierwsze pytanie chodzi ci o linkor czy linkorn to sa 2 RÓZNE SYSTEMY :hi:

podales za malo danych ile strona jest czasu w sieci co bylo robione

to mogl byc FSB (jesli nie wiesz co to jest poczytaj forum bo nic nie wiesz)

mozesz to zlecic komus mozesz to zrobic sam kwestia co to za strona,

ale po tresci twojej wypowiedzi powiem przeczytaj dzial dla poczatkujacych gdyz zadajesz te same pytanie co inni tak wiec na nie znajdziesz juz odpowiedz i zacznij rozrozniac systemy. A pozycjonowanie mlodej strony tylko przy pomocy systemów moze nie byc za dobre.

jak powiedziale jestes dosc mlody powiem ci jedno tez taki bylem a dzisiaj jestem zadowolony ze swoich wyników - przeczytaj forum 2x od poczatku do konca jak nie zrozumiesz jeszcze 2x i wtedy zadawaj pytania kazdy ci z przyjemnoscia odpowie /niektore rzeczy mozna od razu nie zrozumiec i trzeba sie wglebic/

jesli nie zrozumiesz musicie sobie znalezc firme (lub osobę) ktora zrobi to za WAS

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Generalnie ta strona istnieje już bardzo długo. Jakieś 5 lat spokojnie. Kiedyś była w pierwszej 10 na google pod hasłem "gonty bitumiczne", ale pod innymi keywordsami też. Jednak od kwietnia powstał nowy design i strona spadła. W linkorze dostałem 86 punktów co nie jest dobrym wynikiem. Nie wiem dlaczego na strona z intrem ma pagerank 3, a dalsza już tylko 1/10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności