Skocz do zawartości

problem z algorytmicznym sprawdzaniem naruszeń w AdSense

eclipse

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z naruszeniami w Google. otóż wyłapuje mi na stronach słownikowych w różnych językach naruszenia (np. treści erotyczne) w sposób automatyczny, gdzie nie mają one miejsca, przykład:

1. strona słownik z synonimami i wyjaśnieniem słowa "posuwa" to w/g google treści erotyczne

2. strona słownik angielski z wyjaśnieniem słowa "amateur" to znowu erotyka (bo przecież ani to ani słowo z pktu 1. nie ma innych znaczeń!)

jak sobie z tym radzić? zlecenie ponownego sprawdzenia bez wprowadzania zmian = powrót naruszenia

Widziałem na forum pomocy Google temat, w którym ludzie pytali o listę zakazanych słów Google, ale niestety nikt takiej listy nie udostępnił. Miałem podobny problem, stworzyłem własną listę i nie wyświetlam reklam na stronach z tymi słowami. Oczywiście pewnie już na to wpadłeś ;)

Drugą możliwością jest napisanie do pomocy Google jeśli przekraczasz potrzebny do tego próg zarobków. Nie próbowałem, ale może warto.

BTW. Sądziłem, że Google od czasu wprowadzenia Brand Safety, samo filtruje "złe słowa" i nie wyświetla reklam jeśli je znajdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności