Skocz do zawartości

Problem z kategoriami

Splatt28

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, krzysiuus napisał:

Jaka wersja PS? Poniżej 1.6.1? 

Usuwałeś główną kategorię? 

1.7.3 - ja nie, ale prawdopodobnie została usunięta główna kategoria...

Oj panie 1.7 to nie dziwne że są błędy. Zaloguj się do phpmyadmina i w tabeli z kategoriami sprawdź czy jakaś kategoria ma przypisaną wartość dla is_root_category (tak jest dla wersji 1.6 w 1.7 powinno być podobnie, niestety nie mam jej pod ręką). 

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Przed chwilą, krzysiuus napisał:

Jedna kategoria powinna mieć 1. Zrób kopię i przetestuj zmianę. 

próbowałem zmieniać, dalej to samo ;) Wszystko co było w miarę logicznym rozwiązaniem już próbowałem. Aktualnie już się poddałem i instaluje wszystko od 0 (dobrze że nic nie było skonfigurowane).

Wszystkie możliwe rozwiązania, które znajdują się na googlach nie zadziałały...

1 minutę temu, krzysiuus napisał:

Teraz sprawdzam i kategoria root dla 1.7 powinna mieć 0 więc powinieneś jedną zmienić na 0. (w 1.6 była 1).  

A widzisz...tak to jest jak się człowiek śpieszy :D no cóż, będę wiedział na przyszłość...

Ale...zmieniłem jedną kategorie przeciez na 0 - i w dalszym ciągu było to samo. Więc jednak coś było mocno nie tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności