Skocz do zawartości

Dropped.pl

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chcialem poznac wasze opinie i komentarz dotyczace hmm "programu" (?) Dropped.pl.

Czy to wogole działa?

Czy oplaca sie dla osoby kupujacej domeny tylko po to by sprzedać?

Czy opłaca się wykupienie opcji "Demonstracja (tylko pobranie bieżącej listy)"?

I wiele wiele waszych opini i informacji za ktore bede bardzo wdzieczny.

naughty.gif

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

System działa na takiej zasadzie ze są gromadzone domeny w jakiejś bazie, sprawdzany jest ich czas wyexpirowania, i podawany w Twoim panelu wraz z ich PR.

Generalnie zrobiłem to sobie samo w domu, tylko korzystam z 2 programików i jednej strony - ale za darmo i nie jestem uzaleziony od nikogo bazy, tylko na spokojnie moge sobie ją sam tworzyć.

Pozdrawiam

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

heh tak na pewno stać na to ucznia liceum

Pozycjonowanie nie jest dla wszystkich.

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Pragnę jeszcze tylko nadmienić, że Dropped.pl to nie tylko i nie przede wszystkim lista domen, ale także monitorowanie domen - kiedy domena się ostatecznie zwalnia, dostajesz SMSa i emaila z informacją, możesz wtedy ją szybciutko zarejestrować i masz na to o wiele większe szanse niż ktoś kto sprawdza domeny ręcznie.

dostajesz SMSa i emaila z informacją, możesz wtedy ją szybciutko zarejestrować i masz na to o wiele większe szanse niż ktoś kto sprawdza domeny ręcznie.

Ciekaw jestem, czy komuś już się to udało. Przy popularnych domenach, które "spadną" zapytań może być tyle, że nawet Speedy Gonzalez nie da rady :)

Swoją drogą na Allegrze mozna wylicytować usługę mailingu z informacjami o "spadniętych" domenkach. Nie testowałem, ale jest zdecydowanie taniej. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby info w tych mailach pochodziły z dropped.pl

@4pp: Oczywiście, że się udało. Popularne domeny, które spadną, wiszą nawet po kilka godzin zanim ktoś je zarejestruje. A to wszystko dlatego że godzina "spadnięcia" jest nieprzedwidywalna, więc naprawdę ciężko jest ręcznie utrafić. Listy sprzedawane na Allegro nie pochdzą z Dropped.pl, zresztą kupiłem jedną taką listę i była o wiele gorszej jakości (części domen na niej nie było a były też fałszywki które wcale nie zostały usunięte).

@unster: Opcja "demonstracja" polega na dostępie do listy przez 1 dzień. Tak że możesz się zorientować co zawiera bieżąca lista, ale nie będziesz dostawać codziennych uaktualnień. To nie ja sprzedaję skrypt Perlowy, na pewno bym nie sprzedał swojego nawet za 5000 zł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności