Skocz do zawartości

Ocena jakości strony docelowej: jak to podnieść?

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

Ocena jakości strony docelowej: poniżej średniej... jak to podnieść?

Słowo kluczowe jest moim głównym słowem na stronie (title/desc./H1/b/ treść) w organikach 4-7 pozycja... w adwords w godzinach, które mnie interesują wartość "klika" za górę wyników jest o 50% za wysoka...

Pomoc google wali ogólnikami, dzwoniłem do "opiekuna" zalecił zwiększenie pagespeed insights (obecnie 94/100) gdzieś jest pewnie haczyk, ale jakoś go nie widzę...

PS

w organikach ostatnio zeżarło mi stronę główną na rzecz podstrony (wewnętrzy kanibalizm) ale pozycje zostały...

kierowanie docelowej niezależnie czy str. główna czy ta podstrona nic nie zmienia w "ocenie jakości strony docelowej"

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• 4 tygodnie później...

Witryna służy do zarabiania a rzucające się w oczy info "strona niezabezpieczona" nie wygląda profesjonalnie. Poza tym certyfikat i wdrożenie nie jest drogie. 

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

39 minut temu, M0drzew napisał:

po co ssl?

Pozycje rosno...  

A na poważnie to nie dajmy się zwariować. 

Tak jak @M0drzew pisze,  nie ma sklepu, nie ma przesyłania danych to i ssl jest niepotrzebny. 

Panuje moda na certyfikaty ssl bo to biznes. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 1 rok później...

Witam, 

Podbijam temat bo mam mega problem z wynikiem jakości czego jeszcze nigdy robiąc kampania na słowa kluczowe nie miałem. 

Wynik jakości na większości słów kluczowych 1/10 ocena strony docelowej poniżej przeciętnej. temat ogólnie bardzo ciężki bo to nowy program do zarządzania projektami zrobiony przez startup - Strona świerzynka dopiero co zrobiona (ale programistyczne odpicowana - https://fortask.com/)  , popularność słów kluczowych ogromna przy jednoczesnej bardzo małej ilości wyszukiwań. Słowa kluczowe dopasowane są do treści reklamy oraz tematyki strony zgodnie z wytycznymi GAds. 

a teraz pytania 

- czy wynik jakości może być tylko efektem złej oceny strony docelowej?

- jeżeli jest problem ze stroną to jaki ? treść - (bardziej pospamować słowami kluczowymi?)

- czy na wynik jakości możne wpływać fakt że mają relatywnie mało wyszukiwań przy dużej konkurencji

Pozdrawiam 

@Lofthy  dla wersji en raczej jest ok. polski jest na subdomenie  może być traktowana jako osobna strona.

1. głównie o to właśnie chodzi

2. nie wiem na jakie frazy robisz, ale teksty nie są jakoś bardzo nasycone frazami kluczowymi.

3.  tym bym się nie przejmował na początek, ma wpływ na cenę kliku a nie na ocenę strony docelowej.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności