Skocz do zawartości

Od czego zależy pozycja w wyszukiwarce?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam stronę (portal linków i plików), który, jak łatwo się domyślić, posiada masę linków i plików ;)

Zarejestrowałem się w google, i następnego (albo po 48h) dnia strona była już widoczna w przeglądarce.

Po wpisaniu np. hasła 'sterowniki komiksy' moja strona pojawia się na pierwszej pozycji (bo to dosyć nietypowa kombinacja haseł na tej samej stronie). Jednak gdy wpiszę już samo 'sterowniki' albo 'programy' itd. to moja strona jest gdzieś daleeeeko, nawet jej nie mogę znaleźć na pierwszych 6-7 stronach, i to pomimo tego, że wszystkie strony które są w top 10, a nawet top 50, mają DUŻO mniej linków, i znacznie rzadziej powtarza się u nich dane hasło (np. - u nich może się na stronie słowo 'sterowniki' powtarzać raz albo dwa, a u mnie 20).

Skoro się tak dzieje, to muszą być jeszcze inne czynniki od których zależy pozycja? Możecie jakoś pomóc?

Dzięki!

Tylko czytać forum tu jest wszystko nawet przepis na placek babci :)

Jak czegoś nie zrozumiesz wracasz z pytaniem tutaj

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Tak, nie rozumiem jednej rzeczy: na czym polega dokładnie technika 'backdoor'? Nie jestem pewiem, czy dobrze to załapałame, ale chodzi o to, aby stworzyć sobie subdomeny w swojej domenie, i umiescic na nich napis "Strona zostala przeniesiona" i podac link do swojej strony?

A czy przypadkiem posiadanie linków do swojej strony na stronach ktore są nisko w rankingu google'a nie sprawi, ze ranking naszej głównej strony też spadnie? Tak gdzieś wyczytałem...

W dodatku, czy google nie wykrywa takich backdoor jakoś i nie banuje stron?

Pozdrawiam!

to nie jest zbyt szczęśliwy pomysł ;) poza tym zastanów się czy jest sens pozycjonować serwis pod kombinacje takich keywordów "sterowniki komiksy" zastanów się ile raz dziennie ktoś zadaje google takie zapytanie? moim zdaniem bardzo bardzo mało, także nie przejmowałbym się tym że pod hasłem "komiksy sterowniki" mój serwis jest gdzieś daleko. Lepiej popracuj nad tym żeby pod samych hasłem komiksy lub sterowniki google wyświetlał serwis wysoko

ściągaj za darmo stare gry w dyk.pl

to nie jest zbyt szczęśliwy pomysł ;) poza tym zastanów się czy jest sens pozycjonować serwis pod kombinacje takich keywordów "sterowniki komiksy" zastanów się ile raz dziennie ktoś zadaje google takie zapytanie? moim zdaniem bardzo bardzo mało, także nie przejmowałbym się tym że pod hasłem "komiksy sterowniki" mój serwis jest gdzieś daleko. Lepiej popracuj nad tym żeby pod samych hasłem komiksy lub sterowniki google wyświetlał serwis wysoko

"Sterowniki komiksy" podałem tylko po to, żeby pokazać, że strona jest już zarejestrowana w google, ponieważ to jest jedyna kombinacja haseł która wyrzuca moją stronę w widocznym miejscu (pozostałę kombinacje np. samo 'sterowniki' wyrzuca mnie gdzieś daleeeeeekooooooo i nawet się nie mogę znaleźć).

Możesz coś poradzić w sprawie backdoorów?

chyba juz pod "sterowniki komiksy" nie jestes juz pierwszy :mrgreen:

w imieniu wszystkich forumowiczow przepraszam...

za to ze Cie zepchnelismy ;)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

chyba juz pod "sterowniki komiksy" nie jestes juz pierwszy  :mrgreen:  

w imieniu wszystkich forumowiczow przepraszam...

za to ze Cie zepchnelismy :P

Tak, tak, wspólna praca forumowego kolektywu! ;)

'bajernik.com' - moja ś.p. babcia lubiła słowo 'pierdolnik' - od razu mi przychodzi na myśl jak czytam 'bajernik' ;)

Szy.

Już odpowiedzieli na pytanie w pierwszym posicie, uwierz jak przeczytasz forum bedziesz wiedział dużo bardzo dużo a napewno bedziesz znał odp na swoje pytanie, a nikt nie odpowada bo jest banalne i było z 100 razy psiane tutaj aha i jeszcze jedno odrobina chceci do szukania wiedzy. :)

Marketing internetowy dla firm

Już odpowiedzieli na pytanie w pierwszym posicie, uwierz jak przeczytasz forum bedziesz wiedział dużo bardzo dużo a napewno bedziesz znał odp na swoje pytanie, a nikt nie odpowada bo jest banalne i było z 100 razy psiane tutaj aha i jeszcze jedno odrobina chceci do szukania wiedzy. :)

Ukończyłem szkołę srędnią w wieku 17 lat, przeskakując 2 klasy i zdając odrazu maturę (do tego międzynarodową, profil astrofizyczny). Osiągnąłem to ucząc się i latając po bibliotekach non-stop dzień w dzień, poczynając od października 2000 a skończywszy na kwietniu 2001. Bez urazy, ale śmiem twierdzić, że chęci do szukania wiedzy posiadam co najmniej kilkadziesiąt razy więcej niż większość ludzi.

Przejrzałem to forum wstecz tak daleko, jak tylko można, nie tracąc przy tym nerwów (a nerwy mam całkiem mocne). Problem w tym, że co drugi post jest sprzeczny z poprzednim (wynika to niestety z niezdolności wysławiania swoich myśli przez sporą część osób, które się w tamtych topicach wypowiadały, lub po prostu przez zwykły brak wiedzy).

Prawdopodobnie każdy temat związany z pozycjonowaniem był już nie jeden raz wałkowany na tym forum. Czy to znaczy, że za każdym razem jak ktoś o coś zapyta, będziecie go odsyłać do archiwum?

No dobra, nic na to nie poradzę. Sporo innych for dyskusyjnych "cierpi na tę samą dolegliwość." Skoro ten temat się aż tak często przewija, to można by dać do FAQ link do któregoś z topiców, z których się czegoś można o tym dowiedzieć, prawda?

Spróbuję ostatni raz. Zadam jedno, prościutkie pytanie. Myślę, że odpowiedź na niego będzie krótsza, niż jakikolwiek post który zachęcał by mnie do przejrzenia forum :) A więc tak:

Czy im więcej stron w sieci (księgi gości, katalogi stron itp.) posiada odnośniki (czyt. linka) do mojej strony, tym lepiej dla mojej pozycji w google?

Liczę wyłącznie na soczyste "tak" albo "nie."

pozdro

Czy im więcej stron w sieci (księgi gości, katalogi stron itp.) posiada odnośniki (czyt. linka) do mojej strony, tym lepiej dla mojej pozycji w google?

Tak,

ale jednak zwykle tak nie wystarczy. Najwazniejszym czynnikiem jest anchor text w linku, czyli tekst, ktory jest linkiem.

Wiec, im wiecej odnosnikow do Twojej strony z anchorem blebleble, tym wyzsza Twoja pozycja na haslo blebleble.

Czy im więcej stron w sieci posiada odnośniki do mojej strony, tym lepiej dla mojej pozycji w google?

soczyste TAK!

pozdrawiam

ps. ukończyłem szkołę średnią w wieku lat 22, starannie (czasem po dwa razy/lata) utrwalając zdobytą wiedzę. 5 prób podejścia do studiów wyższych kończyło się totalną klęską, oczywiście z winy żałosnej kadry naukowej. jedyne odwiedziny biblioteki służyły chęci obcowania z przemiłą bibliotekarką, obecnie małżonką. dotychczasowi pracodawcy również nie poznali się na moich rozlicznych talentach, ale czegóż można się spodziewać po wstrętnych kapitalistach. mimo tak zmarnowanej kariery naukowej i zawodowej oraz oczywistych braków w wykształceniu i zupełnej indolencji w sprawach pozycjonowania wyszukanie tej jakże istotnej informacji zajęło mi 0,007 s.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Czy im więcej stron w sieci posiada odnośniki do mojej strony, tym lepiej dla mojej pozycji w google?

soczyste TAK!

pozdrawiam

ps. ukończyłem szkołę średnią w wieku lat 22, starannie (czasem po dwa razy/lata) utrwalając zdobytą wiedzę. 5 prób podejścia do studiów wyższych kończyło się totalną klęską, oczywiście z winy żałosnej kadry naukowej. jedyne odwiedziny biblioteki służyły chęci obcowania z przemiłą bibliotekarką, obecnie małżonką. dotychczasowi pracodawcy również nie poznali się na moich rozlicznych talentach, ale czegóż można się spodziewać po wstrętnych kapitalistach. mimo tak zmarnowanej kariery naukowej i zawodowej oraz oczywistych braków w wykształceniu i zupełnej indolencji w sprawach pozycjonowania wyszukanie tej jakże istotnej informacji zajęło mi 0,007 s.

Czas reakcji umysłu na jakikolwiek bodziec zewnętrzny przeważnie jest wyższy niż 0.15s, a w ekstremalnych przypadkach 0.8s. Nie mogłeś tego tak szybko znaleźć, sorry :)

Problem polega na tym, że przejrzałem tak wiele postów, że "udało" mi się wpaść na wypowiedź pewnego użytkownika, który twierdził, że jeżeli link do naszej strony znajduje sie na witrynie, która ma niską pozycję w wyszukiwarce, to fakt ten wpłynie negatywnie na pozycję mojej strony. Stąd pytanie.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź, i życzę powodzenia w życiu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności