Skocz do zawartości

Jednodniowe zwiększenie ruchu organicznego

Czaoszesq

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele rzeczy, bardzo wiele. Od zwykłego zbiegu okoliczności, bo wzrost ruchu z 30UU dziennie do 100UU jednego dnia to nie jest jakiś niesamowity skok.

Bez znajomości domeny nie jestem w stanie nic zgadnąć, ale zerknij w GSC jakie frazy wygenerowały większy ruch danego dnia i zastanów się czy zbiegło się to z jakimś wydarzeniem, świętem, czymkolwiek innym.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

W GSC wykryło mi anormalność jednak 2 dni póżniej ( nie 17sie tylko 19sie)

image.thumb.png.f2e84fcd91279401b1ab07387d90d724.png

Treść jest następująca:

August 19 onward

Chart totals no longer include anonymous* (rare) queries when you apply a query filter. Previously, the chart totals included all anonymous queries when a "Queries not containing:" filter was applied. Because of this, you might see a drop in clicks and impressions when adding a filter that excludes specific queries. We believe that omitting anonymous queries from all query-filtered results is more consistent.

* An anonymous query is a query submitted only a few users. We omit these queries from results to protect user privacy. Some sites will have very few unique queries; other sites will have a large proportion of anonymous queries.

W dodatku GSC twierdzi, że w tym dniu miałem jedynie 29 kliknięć z wyszukiwarki GOOGLE

Strona o transhumanizmie, medycynie przyszłości i nanotechonologii: Human 2.0

W takim razie powodów w dalszym ciągu może być sporo, od złego zliczania przez GA po błąd w GSC. Aktualizację mieli wszyscy.

U mnie mniej więcej w czasie tej aktualizacji dla jednej ze stron medycznych strasznie obcięło ilość klików w GSC w analityce wyszukiwania. Było średnio 40-100 klików dziennie, a od 15 sierpnia jest 5-14 klików dziennie. W GA nie ma zmian, ruch cały czas stabilny. Odchył w tym momencie to kilkaset % - 88 klików wg GSC (15-25 sierpnia) do 619 UU wg GA (15-25 sierpnia) W innych serwisach nie widziałem nic podobnego. Więc WTF Google? :P

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

A sprawdzałeś IP, lokalizacje, typ urządzenia itp. dla ruchu tego dnia? Może tam odkryjesz jakąś zależność? Bez domeny, a najlepiej wglądu w SC/GA ciężko podać trafną diagnozę.

Firma sprzątająca CZYSTE24 - profesjonalne usługi dla firm

Sklep GREEN WITCH - biżuteria z kamieni naturalnych

Klinika Urody - Doświadczeni specjaliści w walce z upływem czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności