Skocz do zawartości

pady w nazwa.pl

scorpi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Potwierdzam - nazwa mi od kilku dni kilka arzy padla na 3 kontach ;) przenioslem wszystkie bazy na swoj serwer i wmiare smigaja - dzis nie zauwazylem zadnego padu ;) moze cos maja z serwerami z bazami ?

tak czy tak wszystkie swoje strony przenosze od nich - naszczescie jeszcze tylko placilem 50 zl za 6 miesiecy i nie przeduzylem. Pozatym przy serwisach wiekszych hmm mocno potrafi przymulic a pan admin jak sie do niego w nocy dzwoni ( sorry ale chyba poto jest telefon alarmowy ) to niezbyt mily sie wydaja a to 5x noc w noc musialem dzownic do nich :(

Wtam, dzisiaj również zauważyłem chwilowe pady ze strony Netart'u. Prartycznie cały dzień przed kompem, i wgrywałem co chwilę pliki na serwer. Cała sytuacja u mnie wyglądała tak że jak robiłem upload to się przycinało a strony klientów działały normalnie - to najważniejsze. Sprawdzałem pingiem i było cały czas około 30 ms, zero straconych pakietów. Szczerze to są moje pierwsze problemy z tą firmą i mam nadzieję że nie będą się powtarzać.

Mr. Vegas

Co to za sezon! Nazwa.pl - be, Home.pl - be, i365.pl - pada, progreso podobno też. Albo jestem szcześciarzem, albo ślepcem :), mam konta w home i i365 i żadnych problemów.. Nazwy nigdy nie lubiłem - a to co teraz robią (wypowiadanie umów) jasno pokazuje, że serwery mają przeciążone a pieniędzy na nową infrastrukturę brakuje.. wyrzucają starych userów, którzy obciążaja, przyjmą pięć homepageów i interes się kreci!!

pozdrowienia.

googlerulz.

Tak jak jeszcze niedawno broniłem nazwa.pl jako hosting idealny, gdzie stały wszystkie strony moich klientów tak dziś niestety odradzam straciłem poważną gotówkę przez zablokowanie serwera, musiałem sam dzwonić żeby pytać co się stało, po czym zostałem poinformowany że obciażenie za duże... dobrze że dostałem na 48h dostęp do poczty i ftp żeby przenieść dane, mam nadzieję że home.pl okaże się poważną firmą, bo w ostateczności zostanie serwer dedykowany.

Wracając do nazwa.pl przez promocje "serwer po 50 zł" nałapali się ludzi ze stronami HomePage robionymi we front pageu 2002 xp a wszyscy inni zaliczają wypady. Mam jeszcze 3 inne serwery w nazwie, stoi tam dokładnie to samo co stało na serwerze na którym dostałem wypowiedzenie umowy, czas pokaże kiedy dostane 3 kolejne wypowiedzenia.

Na dzień dzisiejszy jeżeli macie strone która obciąża baze danych i nie jest autorski cms to nie warto stawiać tam strony.

Z pozycji lidera zjadą tak samo jak i365.pl

Z informacji jaką uzyskałem od netartu:

Średni dzienny limit = limit transferu usługi/ilość dni

Dla serwera activ wychodzi z tego ok. 1,6 GB/dzień.

Jeśli dzienny limit zaczyna przekraczać 200% blokują konto i proponują przejście na wyższą opcje. Jeśli klient się nie zgodzi to wiadomo.....

Mógłby ktoś napisać jak to się ma do rzeczywistości ?? Faktycznie wypowiadają umowe po przekroczeniu progu 200% czy wcześniej ??

Na pytanie o obciążanie bazy odpowiedzieli że nie ma to znaczenia.

Powyższy zapis jest podobno w regulaminie :P

1.6 GB to mój katalog generuje.

Po to kupuje 600 GB transferu, żeby to wykorzystać.

Dla mnie nazwa.pl wykazała się brakiem profesjonalnego podejścia, nawet nie doprosiłem się o kopie serwera ftp spakowanego, nie będę przecież 1gb danych przezucał ręcznie jak to tysiące plików.

Nigdy nikomu więcej ich nie polece, na dzień dzisiejszy home.pl jest wiarygodne pomogli ze wszystkim.

Tak na marginesie to nie za transfer a za baze danych zerwali umowe.

no to znaczy, że klasyczny zjazd będzie

polecieli w dół z ceną, więc teraz zacznie się spadek jakości, bo się dużo ludzi rzuci. części z nich, którzy obciążają wypowiedzą umowy, reszta świadomych jak zobaczy co się dzieje ucieknie... i będzie koniec nazwa.pl

tak się kończą durne walki cenowe

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

no tak teraz wszyscy wyemigrują na home.pl i tam sie zacznie kiszka :) a przez ostatnie pare latek było tak miło potwierdzam ten pad 30 minutowy na home.pl o którym wspomniał Zero i pewnie dlatego go pamietam bo był jedyny i z tego co pamiętam to poszły jakieś łącza dzierżawione od kogoś innego ale w ciągu 30 min załatwili inne (to sie nazywa profesjonalizm)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ech...

No fakt że wypowiadanie umowy to bardzo głupie, no ale cóż gdyby tego nie robili to ludzie stawiali by cuda by przemo z 80% niepotrzebnymi zabawkami i jechali by MySQL'a aż wszystkim by staneło i co by naprawiali to by padało...

I wtedy firma jest prawdziwym shitem jak krzak jakiś. Lepiej niech już wypowiadaja te umowy niz mają pady być.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności