Skocz do zawartości

blog czy statyczna strona jako start

Ninanoki

Rekomendowane odpowiedzi

czy dla seo lepsze jest wyświetlenie jako strony startowej bloga z wieloma zdjęciami przy każdym poście (featured image w wordpress) czy statyczną stronę? robię analizy seo w Chrome i mimo że wykonywane skrypty są takie same na każdej stronie to ładowanie obrazów jest oczywiście dłuższe gdy strona jest blogiem. wiem że mogę zamienić obrazy np.na WebP ale chciałbym żeby obrazy były indeksowane przez google, pewnie pozostanę przy JPG2000

Nie napisałeś, jaka jest różnica w zawartości obu podstron, więc nic konkretnego nie powiem (a to ma znaczenie dla linkowania wewnętrznego).

A rozwiązaniem Twojego problemu być może będzie stosowanie miniatur w wypisach na stronie blogowej, skoro blog jest "ciężki" (bo niektóre templatki są napisane w taki sposób, że w wypisach są zeskalowane w CSS bitmapy o rozdzielczościach wynikowych). Blog to góra 10 wpisów na stronie głównej + kilka fotografii i góra 3 MB, więc nie wiem, czy jest się czym przejmować.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności