Skocz do zawartości

Grupy kampanii w Google Ads - zastosowanie

pikejkrul

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

widzę w nowym interfejsie nową funkcję "GRUPA KAMPANII". Zastanawia mnie sens jego użycia. Stosujecie?

Mam 2 scenariusze i zastanawiam się kiedy użyć tej funkcji:

1. Firma ma dwa biura w różnych miastach i sprzedaje w nich swoje usługi, więc  tworzę grupy w kryterium "Miasto x" i "miasto y" i w każdej z nich są wszystkie promowane usługi (kampanie) podpięte pod właściwe miasto.

2. Zgodnie z powyższym podziałem stworzyć grupować w grupach kampanii usługi. Czyli grupą kampanii jest zakres "Usług x" niezależnie od miasta.

Podpowie ktoś coś mądrego?

Pozdrówki!

Firma sprzątająca CZYSTE24 - profesjonalne usługi dla firm

Sklep GREEN WITCH - biżuteria z kamieni naturalnych

Klinika Urody - Doświadczeni specjaliści w walce z upływem czasu.

Generalnie jeśli chodzi o Google Ads to cała struktura kampanii zależy od Ciebie. Nie ma 1 rozwiązani pasującego do wszystkich sytuacji. Musisz się zastanowić czy zależy Ci bardziej: na monitorowaniu skuteczności danej usługi we wszystkich miastach czy skuteczności kampanii w danym mieście? I w taki sposób możesz sobie pogrupować kampanię. A najprościej - jeśli nie wiesz do czego funkcja służy - po prostu ją olać i robić kampanię bez grup.

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

@Grzegorz Cz.Dzięki za odp. Generalnie nie korzystałem z niej wcześniej i widzę, że to nowość w ramach nowego interfejsu, ale widzę w niej potencjał, jeśli ma zastosowanie takie, o którym pisałem w poprzednim poście. Chciałem się tylko upewnić czy takie zastosowanie "działa" i jest z gruntu sensowne.

Firma sprzątająca CZYSTE24 - profesjonalne usługi dla firm

Sklep GREEN WITCH - biżuteria z kamieni naturalnych

Klinika Urody - Doświadczeni specjaliści w walce z upływem czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności