Skocz do zawartości

Najskuteczniejszy polski system wymiany linków...

CezAre

Najskuteczniejszy system wymiany linków !?  

418 użytkowników zagłosowało

1. 1. Twoim zdaniem najskuteczniejszy polski system wymiany linków to ?

• LinkMe
      57
    • LinkORN
      25
    • Linkor
      22
    • Linkuj
      3
    • LinkujPRO
      18
    • LiveLink
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Celem powyższej sondy jest ustalenie najskuteczniejszego polskiego systemu wymiany linków...

Zaznaczam że głównym kryterium oceny ma być skuteczność systemu !!

Proszę o głosy !

Wyniki poprzedniej sondy sprzed kilku miesięcy:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...c=19583&hl=

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem bedzie to malo obiektywna ankieta biorac pod uwage wymienione serwisy wielkosc serwisow i ich fanow bedzie miala duzeee znaczenie - jednak napewno da pewny zarys obrazu jak to jest. Dodatkowo obawiam sie ze mozna zalozyc konto tylko poto zeby glosowac - tu prosba zeby glosy mogly oddawac osoby z min np 50 postami.

Pomysl OK :P

Ja aktualnie używam/testuje czterech pierwszych systemów wymiany i powiem szczerze że cały czas cięzko jest mi podjąć jednoznaczną decyzję !

Myślę jednak że jak w sondzie weźmie udział odpowiednia ilość osób to wówczas wyniki będą dobrą wskazówką przy wyborze systemu !

Pamiętajmy że doszły dwa młode prężnie rozwijające się systemy wymiany... natomiast stare jakby staneły w miejscu... Wyniki mogą być więc bardzo ciekawe... Osobiście przewiduje ze Linkor straci pozycje najskuteczniejszego na rzecz swoich młodszych kolegów :P

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

chyba wada bo jesli kazdy go oszukuje to nie ma tam juz stron do linkowania.

Osobiście powiem, iz wiem który system bedzie pierwszy, a który drugi.

Bedzie to wynikac z czasu od jakiego funkcjonują 2 nowe systemy.

Poprostu jeden z nich jest zbyt młody aby uzytkownicy go poznali, drugi powalił stare systemy nowoczesnoscią, jednak juz widac, iż potrzebuje zmian, ale wlasnie sie dokonują wieć wszystko idzie na plus. /zainteresowani beda wiedzieli o jakie chodzi/

Pozostali admini usneli i to byl najwiekszy ich błąd. Sonda przyda sie gdyz bedzie mozna tak naprawde zobaczyć czy stare systemy maja w sobie jeszcze jaks siłe i ktos je popiera i w nie wierzy czy zostały całkowicie odstawione na boczny tor (w tym kierunku formuował bym wnioski sondy) ale nie pokaze sily najskuteczniejeszego systemu.

Poprostu sonda jest o jakis miesiac za wczesnie.

Ponadto Brad rusza ze swoim systemem ktory tez ma byc nowością na rynku więc popatrzmy na wyniki ale osobiscie wnioski formuował bym w tym kierunku co podałem.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Oceniac powinny tylko te osoby, ktore korzystaly ze wszystkich wymienionych.

Raz ze pewnie nikogo takiego nie ma a gdyby nawet to i tak nie ma tego jak sprawdzic bo trzeba by miec X stron o takim samym PR, site i czestotliwosci odwiedzin robotow. Potem kazda dodac do innego systemu i pozycjonowac X nowych stron na te samo haslo kazda z innego systemu co jest mozliwe ale malo realne ze komus sie bedzie chcialo to zrobic.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

nikomu ;)

mozna jedynie okreslic jaki system daje nam tak naprawde najwiecej linków przy tej samej stronie linkujacej (mojej danej do systemu) na stronach zaindeksowanych innych uztkowników.

To jest tak naprawde jeden z wyznaczników skuteczności.

Drugi: jakosc domen w systemie - to mozna jednak okreslic tylko gdy admini ujawniaja takie dane. Nie testowalem LinkValaut (nie wiem czy jest taka opcja) ale robi to linkorn. mozna to tez sprawdzic w linkme i linkujpro gdy sprawdzamy gdzie mamy linki. Wydaje mi sie ze jednak to za malo.

Te 2 argumenty wedlug mnie winny byc wyzancznikiem skutecznosci.

BANERY REKLAMOWE

1. Jest tu dużo ludzi z Linkorna

2. Tak samo dużo ludzi z linkme

3. Ankieta mało wartościowa nie wyznacza niczego

Dlatego im więcej głosów tym mniejszy margines błędu... !!

Zapraszam do głosowania !

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Hmm w tym momencie najmlodsi czyli Linkorn i Linkme powinnismy napisac na forach " Panowie prosze oddajcie glos na ans bla bla bla"

Totalnie bezses.

Popatrz na ine statsytyki tych najmlodszych :

LinkORN - aktywnych userow okolo 300 niechce mi sie sprawdzac , Domen mniej niz 600

LinkMe - aktywnych userow ?? Domen ponad 1 700 mysle ze dysproporja jest miazdzaca !! Wiedz margines bledu jest ogromny !!

Dodatkowo jesli bede pozycjonowal fraze "lalki do snu dla misia " to kazy z tych systemow spelni oczekiwany rezultat. Jak mozna mowic o skutecznosci czegos co sie nie okresla. Czy jesli w Linkor wypromuje slowo Hosting do TOP 10 a w LinkORN tani hosting ta top 10 to wyniki sa rowne ? Glos to glos ale nieodzwierciedla prawdy w zadnym stopniu

1) Z byt duza dysproporcja wielkosci

2) Wiek systemow

3) Nie okreslono niczego

4) Subiektywna ocena

Moim zdaniem takiej oceny powinna dokonac grupa osob w skladzie :

1) Osoba zaufana z kazdego systemu wspomnianych

2) 1 - 2 osoby z grupy SEO.pl

3) 1 - 2 osoby z forum nie zwiazana z zadnym systemem

Opracowac serje testow kontrolnych

Zrealizowac test

Podac publicznie wynik i kazdy by sie pod tym podpisal

W tedy mozemy mowic o jakosci systemu i skutecznosci

4) Subiektywna ocena

przecierz właśnie o to chodzi we wszystkich sondach o subiektywną opinie

sondaż wyborzczy tez byś przeprowadzał wśród polityków(lub ich zaplecza??), jak zagłosuje dużo osób to szanse wszystkich sie wyrównają

to samo z wiekiem i dysproporcją...

W tedy mozemy mowic o jakosci systemu i skutecznosci

nie dyskutujemy o OBIEKTYWNEJ opinij jako najskutecvzniejszy bo tego nie jest w stanie ocenić nikt (może tylko samo google) ale własnie o popularności i ocenie systemów przez użytkowników...

jesli prawo do głosowanie będzie mał każdy (własciciekl firmy pozycjonującej od 2 lat i newbie co dopiero zaczyna) to przy dużej ilosci głosów zostanie wybrany (mniej więcej) najlepszy system...

w Polsce jest demokracja i na tym forum tez powinna byc:P

pozdr.

ps. ja głosowałem na LinkMe, a Linkorna będe dopiero zaczynał testowąć...

tak naprawde Zycie zweryfikuje jaki system jest najlepszy - patrzac na wyniki

linkor - stary ale ma swoje zaplecze choc wszyscy trabia na prawo i lewo ze go oszukują

linkujpro nikt na niego nic nie mowi a ma swoich userow co widac po sondzie

linkme - prowadzi i pewnie wygra

linkorn - najmlodszy z sondy a jednak ma juz spora liczbe zadowolonych userów

sonda na temat najgorszy system mogla by byc ale czy jest potrzebna - tak naprawde liczy sie wynik czyli ktory system dał naszej stronce najlepszy wynik (wynik to jakosc i ilosc linków) - a wiec licza sie najlepsze systemy, a nie te co nic nam nie daja lub wrecz nas oszukuja. Kwestia ile osob wezmie w niej udzial - wtedy bedzie mozna okreslic jej obiektywizm. ;)

BANERY REKLAMOWE

co da sonda na temat najgorszy system ?

to co bylo meisiac temu a weic klutnie podstawionych osob, kiepski pomysl...

a kto wygra.. jesli sonda zostanei zamkneita po np 1000 glosujacych to moze byc miarodajne..

bo zwyciestwo kilkoma oczkami niczego nei mowi..

ktos posal o podstawianiu ludzi czy zwolennikow - kto jak kto ale ja nikomu nie kaze glosowac.. a jesli ktos lubi linkuj.pl to niech glosuje..

na tym to polega..

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności