Skocz do zawartości

Prawdziwa zmora

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taka zmora wśród wyświetlanych reklam AS. (ni jedyna)

To jeden z przykładów.

Codziennie dodają nowe domeny i uruchamiają kampanie na najbardziej atrakcyjne keywordy.

Nawet nie chce im się odrobinę layotu zmienić. Cel wiadomy: linki do e-bay.

Co ma z tego wyświetlający tą zmorę? max. $0.01, czasem mniej.

Nie ma szansy tego zafiltrować. I tak jutro będzie 10 innych domen.

Nie ma siły na to dziadostwo?

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Biorac pod uwage dzial, w jakim piszemy dargre` zdaje sie chodzilo o to czy da sie zabezpieczyc przed wyswietlaniem podobnych badziewi w reklamach na stornie, a nie jak walczyc z tym w wynikach :P

Nie wiem doprawdy gdzie wyczytałeś cokolwiek o pozycjach. Te domeny chociażby z racji, że powstają co chwile nowe i znikają stare, nigdy nie mają szansy zaistnieć w pozycjach i nie są pod tym względem żadną konkurencją. Te strony są robione wyłącznie pod kampanie AS i wyświetlane (niechciane) na tysiącach stron. Dochodzi do tego, że połowa reklam wyświetlanych to taki badziew. Tracą na tym zarówno Ci, którzy chcą coś sensownego zareklamować, jak i Ci, którzy na wyświetlaniu reklam chcą zarobić.

°K° - nie mam zamiaru w takie dziadostwo się bawić.

Idąc twoim tokiem rozumowania, gdybyśmy mieli się tak do tego nastawić, to bardzo szybko internet stałby się po prostu jednym wielkim śmietnikiem, co z kolei spowodowałoby odwrót zwykłych jego użytkowników i przyniosło totalną klapę...

To tak jakbym myślał: On ukradł, to ja z tym walczyć nie będę, po co się szarpać, też nakradnę...

Twoje myślenie na mój gust jest krótkowzroczne. Zarobić dziś ile się da, a jutro niech się wali. Typowo i po polsku. Sorry, że znowu na Ciebie naskakuję, ale jakoś tak wyszło... Tak naprawdę nie jestem ani kłótliwy ani pamiętliwy, ale jak już coś piszę, albo mówię, to jest dokładnie to co myślę, tyle że bez nadmiernej złośliwości.

dargre` żyjemy w świecie biznesu, patrzenie krótkowzorczne w pewnym czasie i różnych branżach jest dobre, ale wszystko zależy z której strony stoimy.

Jak popatrzymy dziś na reklamy w adsense to 60% to spamy, tak samo jest z kampaniami adwordsa chociażby przez vouchery które nie wiadomo po co wprowadzono.

Dziś się "nachapać" a jutro niech się wali. Tylko z tym, że jak dziś "nachapiesz się" tyle, że starczy na pół roku to dla mnie sprawa wygląda oczywiście...

Z tym się nie wygra spamy i strony pod spam powstają w takim tempie, że naprawdę nic się nie da zrobić.

Wszystko oczywiście jest zróżnicowane w zależności od potrzeby.

Od ludzi i jeszcze wielu innych czynników.

Ja was nie rozumiem, przeciez na tej stronie sa pokazywane reklamy z programow ppc...

Co w tym dziwnego ze koles reklamuje sie w adwords i u siebie wyswietla feedy innych programow? Czy jest cos w tym nielegalnego / nieetycznego itd ?

Nigdzie nie podejmowałem dyskusji co do legalności czy nieetyczności.

°K°, mimo wszystko ja bym polemizował. To pisanie o krótkowzroczności jednak dla mnie jest dość oczywiste... W takim tempie niedługo wyświetlać się będą wyłącznie tego typu reklamy. I daję Ci słowo, jeszcze trochę, a te jednocentowe reklamy będą masowo zdejmowane ze średnich stron. Zostaną co najwyżej na tych, które mają b.wysoki traffic, chociaż i tu właściciele szybko się zorientują, że dawanie olbrzymiego trafficu pod groszowe (centowe) procentowo zyski się im nie opłaca. I wtedy Google coś będzie musiało z tym zrobić. Ja np. już pozdejmowałem AS z kilku wartościowych stron. Nie chce serwować swoim użytkownikom badziewia, bo tracę wiarygodność.

Dojdzie w końcu do tego, że badziewie będzie wyświetlane na badziewiu i koło się zamknie. Nikt nie zarobi. Pożytek będzie żaden.

Czy to jest etyczne? Nie wiem, ale dwulicowe na pewno. Popatrzcie, że np. jako osoba wyświetlająca reklamy masz szereg ograniczeń i restrykcji. Natomiast dla zamawiających kampanie te ograniczenia są już dużo mniej restrykcyjne. A dla mnie jakby nie było dwulicowość jednak niezbyt kojarzy się z etyką...

Rzuciłem temat ot tak, bo wydało mi się to jednak nie w porządku. Nie jestem maniakiem AS i nie podniecam się zarobianymi na nim $, więc tak bardzo mnie to nie obchodzi.

Zdecydowanie preferuję bardziej pewne i wypracowane metody zarabiania. Nie poświęcam więc AS wiele czasu, ani wyświetlaniu ani tworzeniu kampani. Piszę swoje shareware'y i mam oprócz przyzwoitej kasy dodatkową satysfakcję, że ktoś to docenia i że robię coś przydatnego.

dargre` - troche nie zrozumialem twojej odpowiedzi na moj post, ale generalnie mam opinie podobna do twojej

dla mnie internet to narzedzie, kanal komunikacji itp. Robienie z internetu smietnika jest niekorzystne zarowno dla "zwyklego internauty" jak i dla ludzi tworzacych cos wartosciowego. To troche tak, jakby wsrod stacji benzynowych chrzczenie paliwa rozpowszechnilo sie na taka skale, ze ruletka staloby sie poszukiwanie stacji, gdzie tankowano by dobrym paliwem.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

dargre` - troche nie zrozumialem twojej odpowiedzi na moj post, ale generalnie mam opinie podobna do twojej

To troche tak, jakby wsrod stacji benzynowych chrzczenie paliwa rozpowszechnilo sie na taka skale, ze ruletka staloby sie poszukiwanie stacji, gdzie tankowano by doibrym paliwem.

Dobrze to ująłeś...

I tak to właśnie jest, opinie są jak zwykle podzielone. Myślę, że więcej osób podobnie myśli. Natomiast wśród tych, którzy mają odmienne zdanie, zapewne duża grupa to ta, która dziś na tym zarabia. Gorzej jak się, będzie płacz. Jak to się mówi punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia, zwłaszcza kiedy pod tyłkiem jakaś kasa się zbiera...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności