Skocz do zawartości

Jak występować?

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Jestem- o ile mogę się tak nazwać- iluzjonistą.

Długo rozmyślałem nad stworzeniem dobrego programu iluzjonistycznego.

Lubię iluzję klasyczną połączoną z gracją, jednak jako rodzaj postanowiłem wybrać komizm.

Dlaczego?

Iluzja ma bawić i zaskakiwać, a nie wyobrażam sobie lepszej zabawy jak połączenie humoru z niespodziewalnością.

Uważam, że jest to najlepszy sposób na "podbicie serc" publiczności.

Dodatkowo chcę się wykazać, udowonić sobie, że potrafię wywołać śmiech u innych (nie śmiech ze mnie, lecz z rzeczy które dzieją się wokół).

Pierwsze pytanie jakie mam do Was to czy uważacie, że dobrze zrobiłem?

Sztuka iluzji kojarzy się zwykle z cylindrem, królikiem itd., czy połączenie tego z komizmem byłoby dobrym rozwiązaniem?

Kolejna kwestia to JAK wywoływać ten śmiech.

Postanowiłem sobie, że program przeznaczony będzie DLA KAŻDEGO, tzn. i dla małych dzieci, i dla nastolatków i dla dorosłych i dla ludzi starszych.

W związku z tym uważam, że używanie np. bielizny nie wchodzi w grę.

Nie wchodzą w grę również czynności z zabarwieniem na tle seksualnym.

I tutaj proszę o porady. Jak wywołać ten śmiech?

Moje pomysły:

-zamiast używania cylindra do wyciągania i chowania przedmiotów będę używał śmietnika

-"pojawianie" różnych dziwnych przedmiotów, np. banan (i co jeszcze?)

Jak widzicie wymieniłem tutaj mało pomysłów.

Liczę na pomoc.

I taki bonus: co śmiesznego może być w lasce iluzjonisty?

Z góry serdecznie dziękuję za poświęcenie mi chwilki... chociaż na przeczytanie tego postu.

PS: Dałem ten temat na merytorium, jednak nie uzyskałem jeszcze odpowiedzi.

Uważam, że na tym forum jest dużo osób z dobrym poczuciem humoru.

Case study jak pozyskać więcej leadów

gdybyś połączył tą iluzje z jakąś dobrze skrojoną pantomimą może i by coś wyszło fajnego i na tyle uniwersalnego że trafiłoby nawet do elektoratu samoobrony ale zielonego pojęcia nie mam gdzie nim miałby schować te wszystkie "magiczne" gadżety :P

kiedyś jak byłem w Pradze widziałem kolesia który wyprawiał cuda z bańkami mydlanymi (takimi jebitnymi po metrze średnicy dmuchanymi przy pomocy palnika) - w sumie to była jedyna rzecz w wykonaniu iluzjonisty która w jakikolwiek sposób mnie zaintrygowała od jakiś 10 lat reszta jest już tak strasznie oklepana że jak widze to całe wyciąganie przedmiotów, przecinanie kobiet i inne pierdoły to aż się chce zacytować Pythonów:

You're No Fun Anymore
Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

Chodź po ulicach i zaczepiaj przechodniów, jak się już zdołasz kogoś zatrzymać, a najlepiej grupkę znajomych na raz i pokażesz jakąś zaskakującą sztuczkę, w której lekko 'ośmieszysz' jednego z nich to napewno wywołasz śmiech reszty, a osoba, która będzie brała udział w tej magii napewno uśmiechnie się będąc zaskoczona Twoimi umiejętnościami :P

-- Tuning - miniaturowych aut czyli Manga Cars ;)

-- sfah - a to moje...

-- skate punk - melodic punk, fast punk i deskorolka.

Śmiech i dobry humor - ich uzyskiwanie jest najtrudniejszą sztuką, dam Ci przyklad jak opracowywali gagi bracia Marx w swoich filmach : wymyslali jakiś gag filmowali i puszczali przed widownia i mierzyli czas śmiania się ludzi z dowcipu i puszczali następną śmieszna sytuacje dopiero po dwukrotnym upływie tego czasu.

To obrazuje że cieżko jest rozśmieszac ludzi Ty masz dodatkowy plus bo dowcip i iluzja opiera się na suspencie i poincie , także na te sprawy powinieneś połozyć akcent no i jak wcześniej pisali rtestuj to na znajomych.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

w której lekko 'ośmieszysz' jednego z nich to napewno wywołasz śmiech reszty, a osoba, która będzie brała udział w tej magii napewno uśmiechnie się będąc zaskoczona Twoimi umiejętnościami

raz widziałem jak taki jeden street magic w parku praskim dostał z bani prosto w nos bo ofiara "lekkiego ośmieszeni" nie do końca zajarzyła o co mu tak naprawde chodzi

taka magia to musi bolec :P

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności