Skocz do zawartości

Acta 2

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No i po panice.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie przekonuje mnie ten gościu.

Jednym z podawanych zagrożeń było to, że nie będzie można np. na FB wrzucić linka do onetu - ponieważ FB wkleja zajawkę a nie sam wyłącznie link. I problem będzie miał FB który żeby takie coś wyświetlić - będzie musiał mieć z onetem umowę. 

A pan pitoli że ludziki płacić nie będą. Ludziki nie. Ale jak FB nie podpisze - to ludzik nie wrzuci. Więc dla ludzika zmiana też będzie. 

Tłumaczenie tak samo mnie nie przekonuje jak nie przekonuje mnie pitolenie o płaceniu za linki - nie ma być płacenia za samo linkowanie ale za "otoczkę".

dymna.jpg

23 minuty temu, Franciszek z A napisał:

Myślałem że ludzi seo ten temat jakoś bardziej będzie podniecał a tymczasem totalnie nic

Podobnie było z GIODO, RODO i innymi. Brak wiedzy i zrozumienia tematu.

Osobiście jestem za. Może wreszcie zlikwiduje się nagminną kradzież czyjeś twórczości w internecie

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

6 godzin temu, AdamBoganD napisał:

giganci nakręcili temat

Na to wygląda, ja myślę, że teraz mniejsze publikujące media będą miały podstawy do ścignięcia tych z dominującą pozycją rynkową, podejrzewam, że pierwsze uderzenie pójdzie ze strony muzyków w kierunku YT ;)

5 godzin temu, wedrowiec napisał:

Więc dla ludzika zmiana też będzie.

Będzie, może nawet i na lepsze , bo jakość może pójść w górę :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1 godzinę temu, pantałyk napisał:

więc problem chyba jednak będzie. 

Problem zazwyczaj jest w głowie większości. To tak z doświadczenia.

Dyrektywa (wcale nie ACTA) będzie batem na największych np. Google. Wreszcie UE dobierze im się do doopy. Znając życie rodacy będą świętsi od papieża.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Może stracić np taki YT bo bedą próbowali ich zmusić do wypłacania większych stawek za wyświetlanie klipów.

IMHO zyskaja giganci a cala drobnica pojdzie do piachu. Bedziemy mieli oligopole. Przede wszystkim z powodu nalozenia obowiazku filtrowania wszystkiego co przechodzi przez serwery i obciazenia odpowiedzialnoscia dostawcow i wydawcow. Mali tego nie uciagna i dotyczy to nie tylko portali, blogow, forow, ale tez dostawcow Internetu, firm hostingowych i calej reszty. A juz samo zbudowanie infrastruktury do filtrowania to tylko krok od cenzury. Jeszcze sie okaze, ze w Chinach w porownaniu z UE Internet bedzie calkiem liberalny... Jest jeszcze opcja taka, ze firmy spoza UE po prostu nas odetna od dostepu bo nie bedzie im sie chcialo bawic z ta cala biurokracja.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności