Skocz do zawartości

Przepis na aplikację zarabiającą miliony

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, MaxPan napisał:

Jeśli  zadajesz takie pytania to w Twoim przypadku odpowiedź brzmi - NIE

Po co takie uwagi. Akurat ja na sukces własnego pomysłu nie narzekam więc pudło. Dyskusję chciałem wywołać. 

Mając niski budżet i pomysł na aplikację można na niej zarobić milion złotych.

Mając milion złotych i "pomysł" na aplikację można ten milion na nią wydać i być milion na minusie.

Pomysł !="Pomysł"

;)

Co gorsza ciężko jest zweryfikować pomysłowość pomysłu bez wdrożenia go w życie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

15 godzin temu, Franciszek z A napisał:

Czy mając milion złotych i pomysłową głowę da się stworzyć aplikację i zarobić na niej dużo więcej? 

Mając milion złotych i pomysłową głowę można zarobić dużo więcej. W zasadzie wystarczy tylko pomysłowa głowa. Nie potrzeba do tego żadnej aplikacji.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

36 minut temu, SzlafRock napisał:

Nie potrzeba do tego żadnej aplikacji.

Ani miliona zł.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

3 godziny temu, Mion napisał:

Co gorsza ciężko jest zweryfikować pomysłowość pomysłu bez wdrożenia go w życie. 

Dokładnie bo można mieć pomysł i wydając na niego 1 zł zarobić milion.

A mając kasę do wydania i pomysł ciężko wdrożyć go w życie.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Cukierek jak tworzył fejsbuka nie miał kasy ... miał pomysł... i go zrealizował...

Owszem później byli inwestorzy <i kasa> , ale na początku był pomysł, a nie kasa i na siłę jakiś  pomysł jak ją wydać.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Weźcie poprawkę na to, że jeśli programista lub grupa znajomych (w tym programista/ci) umyślą sobie jakiś pomysł w tym wypadku na apkę to może z tego powstać biznes jak było np. z facebookiem. Zwykły człowiek z pomysłem, ale bez wiedzy jak go zrealizować musi mieć kasę.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Dnia 17.09.2018 o 18:03, Mion napisał:

Cukierek jak tworzył fejsbuka nie miał kasy

Słyszałem, że "wydymał" dwóch wspólasów którzy współtworzyli (i podobno byli tak naprawdę pomysłodawcami) ale tego się nie dowiemy ze względu na ugodę jaką zawarli ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności