Skocz do zawartości

Sukces Trivago

Czaoszesq

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie trivago to porażka zaczynając od pomysłu kończąc na tych reklamach

z ciekawości chciałbym wiedzieć ile jest faktycznie ludzi co odwiedza portal, 25 dziennie?

15 godzin temu, Czaoszesq napisał:

Witajcie,

Pytanie laika. Skąd Trivago ma pieniądze na reklame w telewizji, która trwa dobre kilkanaście sekund ? :-)

trivago – metawyszukiwarka skupiająca się na hotelach. Strona porównuje ceny ponad 700 000 hoteli na ponad 175 stronach rezerwacyjnych, takich jak Hotele.pl czy Booking.com[1]. Siedziba firmy mieści się w Düsseldorfie. a samą stronę dostępną na 45 międzynarodowych platformach odwiedza ponad 80 milionów użytkowników miesięcznie[2].

trivago GmbH zostało powołane do życia w 2004 roku w Düsseldorfie i zaczęło działać w 2005; założyli je: Peter Vinnemeier, Malte Siewert i Rolf Schrömgens[4].

W 2007 r. strona uruchomiła platformy w Hiszpanii, Francji i Wielkiej Brytanii. Rok później powstała strona polska oraz szwedzka, a firma otrzymała 1,14 miliona dolarów z funduszu Serii B brytyjskiej firmy Howzat media LLP[5][6]. W 2009 r. zaczęła pierwszą pozaeuropejską działalność poprzez udostępnienie platform w USA, Chinach, Japonii, Brazylii i Meksyku.

2 sek w google

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

50 minut temu, Czaoszesq napisał:

Skąd Trivago ma pieniądze na reklame w telewizji, która trwa dobre kilkanaście sekund ? :

Po pierwsze pytanie jest nie na miejscu. Nie ładnie jest zaglądać do czyjejś kieszeni.

Po drugie reklama w tv wbrew pozorom nie jest droga, szczególnie jak się robi biznes o zasięgu międzynarodowym.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Kapitalizacja spółki na poziomie 4 miliardów dolarów, a tutaj pada pytanie - skąd mają na to pieniądze.

Trivago to nie jest kolejny serwis ogłoszeniowy na CMS'ie kupionym na Allegro popychany płatnościami SMS z Dotpay za 2,46 zł z VAT, tylko regularny biznes.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

11 godzin temu, Czaoszesq napisał:

S kądowni....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@MaxPan zrzucanie takich durnych zachowań na obecną młodzież jest nie do końca fair sam jeszcze myślę że zaliczam się do takiej młodzieży (25 lat) a jest parę osób z którymi współpracowałem w ciągu mojej przygody z SEO które będąc starszymi ode mnie reprezentowały takie podejście. Zawsze wtedy ciesze się że stronka lmgtfy istnieje i ma się dobrze ;)

Dnia 18.09.2018 o 13:52, Paq napisał:

Trivago to nie jest kolejny serwis ogłoszeniowy na CMS'ie kupionym na Allegro popychany płatnościami SMS z Dotpay za 2,46 zł z VAT,

Ale Wchodząc na główną stronę triovago można by pomyśleć, że to nieudana zapleczówka na WP  :D

Trivago.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Weźcie pod uwagę że serwisy tego typu biorą abonament od właściciela hotelu za prezentację oferty plus prowizję za rezerwację.I wcale nie są to małe pieniądze.

Wiem co mówię bo mam koleżankę która ma pensjonat i płaci za to.Dodatkowo współpracują z innymi systemami które też im płacą za prezentację oferty.

Jak ktoś by mi zapewnił 100 takich pensjonatów daję mu 50% zysku i z pozostałych 50% żyję sobie nic nie robiąc na dość dobrym poziomie.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

3 godziny temu, Finan napisał:

Jak ktoś by mi zapewnił 100 takich pensjonatów...

ale nikt Ci nie broni... otwieraj konkurencję dla Trivago i walcz o rynek...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności