Skocz do zawartości

Test Bounce Rate - testujemy wszyscy ;)

blake

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję zebrać kilkadziesiąt osób (mam nadzieję, że to będzie wystarczająca liczba, ale najlepiej żeby zrobił to każdy kto przeczyta ten temat). Chodzi o to żeby przetestować czy i jaki wpływ na pozycję ma taki schemat:

1. Szukasz jakiejś frazy, wchodzisz na pozycję 1.

2. Wracasz do googla i klikasz na pozycję 3 i tam zostajesz, nie wracasz już do tych wyników wyszukiwania.

Frazę jakąś niszową podałbym w poniedziałek, bo dzisiaj to już mało ludzi zobaczy ten temat. Mam też nadzieję, że nie znajdzie się żaden "życzliwy" i np. nie podlinkuje tej 3 pozycji, bo test byłby bez sensu.

W poniedziałek do południa wrzucę frazę i będziemy obserwować co się będzie działo :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Daj reklamę w TV (ale nie w TVP) to może będzie oczekiwany efekt. To już było testowane w znacznie większej skali niż proponujesz

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Skala może być faktycznie dość mała, chociaż dla jakiegoś niszowego zapytania typu 0-10 zapytań/mc może coś pokazać. No i jeśli będzie spora frekwencja to będzie można sprawdzić przy okazji jeszcze jedną rzecz

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Fraza: "takie moje wakacje blox"

INSTRUKCJA:

1. Wchodzimy na url oznaczony liczbą 1, spędzamy tam 5-10 sek i cofamy się do przeglądarki.

2. Wchodzimy na url oznaczony liczbą 2, jesteśmy na tej podstronie jakieś 20-30 sek, przechodzimy na jakąkolwiek inną podstronę tego bloga po czym zamykamy przeglądarkę.

Obydwie domeny są na blox, obydwie raczej nie linkowane, fraza bez wyszukiwalności żadnej, pozycje 3 i 8, więc będzie można też sprawdzić czy ta z pozycji 3 pójdzie do góry i jak się zachowa ta na 8. Myślę, że jak z 200 osób zrobi ten test to na tej frazie powinno się coś pokazać.

lvJmBmz.jpg

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Hehe, no to ciekawie...

Wszedłem na drugim kompie, na innym IP i mam obydwa, hanikowo już jest wyżej...

kGInATJ.png

4 minuty temu, NoTo napisał:

4 hanikowo

9 bajkowe

???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności