Skocz do zawartości

Test Bounce Rate - testujemy wszyscy ;)

blake

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wczoraj rano kliknięcia były z "zalogowany na konto google"

1. dzisiaj zalogowany - gogiel się drze, że wyświetla wyniki dla " takie moje wakacje blog" czy zamiast tego wyświetlić "takie moje wakacje blox"?
    poza top 100 oba dla blog i dla blox
  2. wylogowany:
    bajkowo top8, haninkowo 21

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Ja dzisiaj nie widzę ani jednej ani drugiej w top30

14 godzin temu, s_matysik napisał:

Szkoda, że fraza do testu nie była wcześniej monitorowana bo teraz ciężko cokolwiek stwierdzić.

Trzeba będzie ten test powtórzyć, każdy może poobserwować jakieś frazy i je później tu wrzucić, parę klików myślę, że każdy zrobi.

Myślę, że jeszcze za wcześnie na wyciąganie wniosków, ale póki co już są zastanawiające te wyniki.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

u mnie obydwie strony wyleciały z TOP 100, test rzeczywiście lepiej powtórzyć - wcześniej ustalić strony i frazy. Każdy będzie sobie mógł wrzucić w monitorig przez pierwsze dni nic nie robić, tylko sprawdzić czy wyniki są tam stabilne i dopiero po tym zacząć podobny test (można jeszcze popróbować z użytkownikiem zalogowanym na konto google i niezalogowanym, wydaje mi się że te wynik wtedy powinny być jeszcze inne)

9 minut temu, blake napisał:

to napiszę jeszcze raz: "czy współczynnik odrzuceń ma wpływ na pozycję"

Napiszę przewrotnie, i tak i nie.

Wszystko zależy od tego co to za witryna i jaki cel chcesz osiągnąć za jej pomocą.  Google świetnie rozpoznaje cel stron. Dlatego test jest mało wiarygodny delikatnie mówiąc. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

14 minut temu, jankos napisał:

akuratność treści w związku z tytułem

Nowy parametr w algorytmie google. Akuratność treści. :ph34r:

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Minął tydzień, u mnie hannikowo na 7 pozycji (na 10 ten temat) a bajkowych ustroniów nie widzę w top30, więc jakieś wnioski można sobie wyciągnąć z tego.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

15 minut temu, blake napisał:

Minął tydzień, u mnie hannikowo na 7 pozycji (na 10 ten temat) a bajkowych ustroniów nie widzę w top30, więc jakieś wnioski można sobie wyciągnąć z tego.

u mnie bajkowe 1 a hanikowo 4 :D Więc jakie wnioski wyciągamy?

bouncetest.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności