Skocz do zawartości

Nowa funkcjonalność Google SiteMaps

Ważka

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do tematu niedostępnej opcji "Szybciej", myślę, że faktycznie nie zależy to od serwera. U mnie wyświetla się taki komunikat:

googlebotux3.th.jpg

Tylko od czego to dokładnie zależy: ilość BL czy może ich moc? Mam zbyt mało stron, żeby wyciągnąć jakieś sensowne wnioski...

Toż jest wersja polska. Dodaj do URL &hl=pl

Rozszerzone wyszukiwanie grafiki

Włączono rozszerzone wyszukiwanie grafiki. Aby wyłączyć tę funkcję, wystarczy wyczyścić pole wyboru i kliknąć przycisk OK.

Google oferuje teraz rozszerzone wyszukiwanie grafiki zawartej w Twojej witrynie, włącznie z zaawansowanymi technikami etykietowania grafiki umieszczonej na serwerach Google. Więcej informacji na temat sposobu działania rozszerzonego wyszukiwania grafiki.

Chcę włączyć rozszerzone wyszukiwanie grafiki w mojej witrynie i mam upoważnienie do uaktywnienia tej zaawansowanej usługi.

• 2 tygodnie później...
W tej chwili szybkość indeksowania nie jest takim czynnikiem podczas indeksowania tej witryny.

A ma ktoś coś takiego? Co to znaczy, że nie jest "takim czynnikiem"? :)

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

• 1 miesiąc temu...

Dla przeglądarki Firefox jest tzw. Web Developer Toolbar[^]. Tam klikamy na menu "Forms" i uaktywniamy opcję "Enable Form Fields", zatwierdzamy komunikat. Klikamy następnie na ulubionego radioboxa i zatwierdzamy wybór klikając przycisk "zapisz". Po przeładowaniu strony opcja staje się aktywna na 90 dni.

---

Co do tego czy ktoś ma aktywowaną tą opcję, a ktoś nie: moim zdaniem zależy od średniej prędkości ładowania i pobierania danych przez Googlebota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności