Skocz do zawartości

GSA nie rozpoznaje WP ani phpBB

Karolek_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Testuję obecnie GSA, mam swoją skromną listę forów gdzie zamieszczane są linki z postów czy to z sygnatur. Utworzyłem projekt i zaimportowałem listę tych forów do target url. Po odpaleniu projektu GSA nie rozpoznaje praktycznie żadnego z nich. W 90% są to phpBB, kilka IPBoard. Na domyślnych ustawieniach footprints nie wykrywa ich, po kilkugodzinnej zabawie z Footprints studio także nic. Co dziwne GSA Platform Identifier również nie rozpoznaje. Poniżej kilka przykładów takich forum. 

https://forum.spawacz.pl/

https://wiekszepiersi.phorum.pl/

https://forum.sukurs.edu.pl/

Widać jak na dłoni, że są to phpBB.

Takie custom footsprinty mam zastosowane:

"Ostatni post" "Nazwa użytkownika" phpBB
Posty phpBB
"Ostatni post" phpBB
"Liczba postów" Posty "Ostatni post" phpBB

Co robię źle?

Możecie mi poradzić lub wskazać jakiś poradnik jak pracowac z footprintsami?

Tanie odnowienia domen! dactive.pl
Domeny *.pl za 69,99 zł, *com za 48,69 zł, com.pl za 56,30 zł - netto
Przy większej liczbie odnowień, możliwość negocjacji cen.

GSA o soft który był stworzony do księg gości i w zasadzie tak i zostało, nic nie robisz złe do GSA dla detelcji CMS ma nie całą linijke kodu. Po prostu pliki engine nie dokonałe.. Jak weźniesz i pochylisz się nie co nad nimi odwierając w netepad ++ to będzie dzialać lepiej.

p.s nie rozumiem po co zalożyleś osobny temat w dziala "Pozycjonowanie i optymalizacja"  zamiast w dziale "Narzedzia" w temacie GSA..???.

Cytat

Takie custom footsprinty mam zastosowane:

Prymitywne bardzo i cyzslowie odwrotnie zastosowane. Jeśli licenzija PHPbb zabrania usuwać stopkę to czemu nie dajesz stopkę jako detekcję?

"Powered by phpBB®"  .... 

No i mam zagwostkę, nie ukrywam, że jest to zakup pierwszego softu tego typu. XRumer jest w zasadzie w tej samej cenie co ZennoPoster. Docelowo ma to generować linki z forów jak i komentarzy na blogach. Nie wiem czy się nie mylę, ale ZennoPoster chyba jest bardziej elastyczny ale przy tym i trudniejszy? Co radzicie wybrać na 1 zakup? 

Zasady dla wszystkich takie same niezależnie co z tymi kontami na forum robisz, hasło zawsze można zresetować jeśli nie sam to przy pomocy administracji.

Teraz o Xneolinks. Co do Twojego pytania ciężko mi jest na niego odpowiedzieć bo Ty próbujesz porównywać Xrumer z Znennoposterem a to na tyle odmienne softy do różnych zadań, że nie wiem czy jest coś co ich w zasadzie lączy. Tak Xneolinks jest dobry jeśli masz strategie SEO opracowaną i potrzebujesz soft do jej realizacji. Jak widać jest ciągle rozwijany i aktywnie ( jeśli ktoś płaci abonament to musi używac bo po co by placił) w Polsce jego używa bardzo dużo osób.

Jest dość prosty w użytkowaniu jeśli ktoś wie jakie przyciski co czego sluża ( to że oni podpisane w języku Polskim jak pokazuje doświadcznie nie załatwia to w 100%).

Czytając co piszesz mam wrażenie, że nie jesteś biegły w użytkowaniu tego rodzaju softów, więc nie mogę odpowiedzieć czy bedziesz więdzieć jak uzywać softów tego typu.

Na pewno jest jedno Xneolinks to jedyny na świecie autosubmitter przeglądarkowy. Zennoposter to otwarzasz i konstruktor dedykowanych sablobów. Xrumer to post-get autosubmitter a dyżym bonusem w postaci xEvila. Nie wiem jaką masz strategie SEO, jakie umiejetności. Prawda jest taka, że są przypadki kiedy ludzie absolutnie niezwiązane z SEO po 1-2 godzinnym szkoleniu bez problemu używają ok 80% możliwosci Xneolinksa i linkują swoje strony a czasami "specjaliści SEO" po roku użytkowania okazuje się w ogóle nie wiedzą o co chodzi.

Kupileś premium?

Admin z forum Xneolinks jeśli napiszesz do niego wiadomość prywatną wyszle Tobie link do pobrania 4 godnowego filmu z poprzedniego szkolenia. Obecne szkolenie jest przygotowywane, w zasadzie czekamy na najnowszą wersje Xneolinksa która już zakonczyla alfa testy w piątek , więc za niedługo ma być gotowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności