Skocz do zawartości

[inne] OLX: za darmo+kurier=wyczyszczenie konta w BANKU

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

OLX: za darmo+kurier=wyczyszczenie konta w BANKU, bardzo poważne zagrożenie, czytaj opis - podanie linku do podrobionej strony banku ING...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ale coś mi tu nie pasuje , bo pisze

Cytat

" UWAGA: Ostrzegam to bardzo poważne zagrożenie. W trakcie nagrywania filmu była udana próba logowania na konto w banku z adresu: Adres IP: 89.64.62.96 ; Lokalizacja: PL Szczecin ; Nazwa_hosta: 89-64-62-96.dynamic.chello.pl, to jest UPC

Skąd ma dostęp do IP logowań w banku ? Druga sprawa, to ING wymaga jednorazowego kodu z liter wygranego wcześniej hasła.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

48 minut temu, Mion napisał:

Druga sprawa, to ING wymaga jednorazowego kodu z liter wygranego wcześniej hasła

Ale to chyba przy firmowych kontach, przy prywatnych może jest sms (nie wiem na pewno, miałem tam kiedyś firmowe i hasło było wcześniej ustalone).

49 minut temu, Mion napisał:

Skąd ma dostęp do IP logowań w banku ?

Może jest gdzieś historia logowań w ING. Najlepiej jakby napisał ktoś kto ma tam konto prywatne, ale... ktoś nieźle wymyślił skubanie jelonków.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Masz dostęp do danych logowania IP daty itp. Dostawce wiadomo jak sprwadzić

Nie oglądałem filmu (służbowa blokada n YT) ale o ile to jest to co znam to podstawiają fałszywą stronę z autentycznym kodem literowym, który masz podać i na żywo logują się do niego następnie ustawiają zlecenie stalę/ zaufanego odbiorcę (tutaj potwierdzenie sms ale jak nie czytasz to myślisz że to od tej zapła)ty i jazda do zera.

Zawsze należy czytać smsy i sprawdzać numery kont oraz kwoty tam podane.

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Dla tych co nie mają wiedzy, jak w miarę bezpiecznie poruszać się po internecie i na co zwracać uwagę, (także podczas transakcji internetowych) polecam podstawowe szkolenie/wykład Niebezpiecznika. Jak nie dać się zhakować - https://niebezpiecznik.pl/jak-nie-dac-sie-zhackowac/  Wykład jest dla wszystkich tych co nie mają pojęcia jak oraz dla tych co wydaje im się, że wszystko wiedzą. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

23 godziny temu, Mion napisał:

Skąd ma dostęp do IP logowań w banku ?

W aplikacji mobilnej ING jest rejestr zdarzeń poprawne/niepoprawne logowanie z IP.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności