Skocz do zawartości

SSL z cloudflare na home.pl ?

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przerabialiście ten temat? Mam stronę na adresach dns cloudflare. Tam z tego co pamiętam automatycznie tworzony jest certyfikat SSL.

Ktoś odpalał ich SSL-a na home.pl ?

Obecnie zwraca mi błąd:

"Ten certyfikat jest prawidłowym certyfikatem tylko dla następujących nazw: *.home.pl, home.pl Kod błędu: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN".

Tu nie chodzi o serwer. Sprawdź czy wszystkie pliki na stronie wczytują się z tego samego urla (jeżeli masz np zdjęcia hotlinkowane z innego serwera w innej domenie to takie coś będziesz miał)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

8 minut temu, ar4 napisał:

Ktoś odpalał ich SSL-a na home.pl ?

Nie. Cloudflare to usługa proxy bo, więc dane idą przez ich serwery, które wystawiaj certyfikat.

DNS domeny przynajmniej te od HTTP muszą wskazywać na DNS podany od cloudflare a nie na home.pl

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Masz coś namieszane, bo to wygląda tak jakbyś na serwerze home dla tej domeny instalował jakiś certyfikat a nie idzie on z CF.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ciekawe jest to, że klient przekazał dostęp do serwera, aby przerzucił mu ta stronę na home. Zrobiłem to i nie instalowałem żadnych certyfikatów, od razu podpiąłem CF i nie działa ssl dla tej domeny na serwerze home.

Czyli co, najlepiej pisać do home i dowiadywać się co jest nie tak... ? Chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, aby rozwiązać ten problem?

NS wskazują na CF

Ale rekord A wskazuje na VPS w Home >  cloudserver3187385-3187416.home.pl

Dlatego to nie działa gdyż odpowiedz nie idzie przez CF. Usuń domenę i dodaj jeszcze raz prawidłowo

itd

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Home obsługuje domenę ale CF jej DNS jako proxy... Ja nie używam CF, ale na nagraniach chyba jest przedstawione cały proces instalacji domeny, więc tym się kieruj .

https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170516-How-do-I-add-SSL-to-my-site-

Masz zaznaczoną chmurkę na pomarańczowo w cf? Bo jeżeli jest szara to nie idzie przez CF.

Ta domena nie idzie przez CF, bo ona pinguje do IP z home, masz źle ustawiony CF. Zrób screena zakładki DNS

Eh ;) Czy klient z maila korzysta w tej domenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności