Skocz do zawartości

Blokada na facebook-u

Czaoszesq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Facebook omyłkowo uznał moje posty za spam. Odwołałem się i po weryfikacji przyznał mi rację przywracając posty na "grupy". Blokada jednak nie została zdjęta. Ktoś jest wstanie zaoferować pomoc ?

Strona o transhumanizmie, medycynie przyszłości i nanotechonologii: Human 2.0

@AQQry Odwoływałem się, ale to jest rozmowa z automatem - żadnej odpowiedzi nie dostałem.

@Overlord Posty wstawiam ręcznie no, ale wszystkie na hurra :D . Czy zachowanie odstępów czasowych ma jakiś sens ?

Czasowy i ilościowy.

Taki przykład na szybko, jeśli rano będzie to np. 30 postów, po południu 30 postów i wieczorem 30 postów ryzyko bana jest dużo mniejsze niż na raz 90 postów.

Zauważyłem też że FB się ,,przyzwyczaja,, do ilości postów, więc jeśli zaczynasz od np. 20 dziennie i systematycznie zwiększasz ilość = maleje ryzyko bana.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

8 minut temu, Finan napisał:

Zauważyłem też że FB się ,,przyzwyczaja,, do ilości postów, więc jeśli zaczynasz od np. 20 dziennie i systematycznie zwiększasz ilość = maleje ryzyko bana.

a zauważyłeś czy ma znaczenie liczba like'ów pod postem. Posty, które wstawiam często zbierają dużą liczbę lików, zależy od grupy...

• 2 miesiące temu...

Like'i dajesz ile wlezie, to samo z udostępnieniami i komentami.

Im więcej tym lepiej, ale też - lepiej dawać po 10 lików przez 1 mc - a później po np. 2 więcej co m-c niż walnąć 300 lików co jakiś czas (wzrost "naturalny" podnosi skutecznie darmową widoczność)

Wszystkie konta rozgrzewaj, czyli zaczynaj od 10 postów i zwiększaj liczbę o np. 4 dziennie aż dojdziesz do docelowej liczby.

Jeśli możesz to kupuj konta stare z historią. Mają one większy margines błędu przy masowym postowaniu.

Jest jeszcze parę kruczków - ale trzymając się tego co wyżej - można działać w miarę spokojnie :)

Jeżeli liczba interakcji jest nieproporcjonalna do ilości "postów" (duża liczba postów/dziennie i zero interakcji) to można się spodziewać, że konto pójdzie do "odstrzału" , tak samo przy dużej ilości umieszczanych postów w jednym okresie czasu. Ostatnio też wprowadzili obostrzenia przy postowaniu na zasadzie "kopiuj/wklej" większej ilości tekstu i dają te swoje "ups coś poszło nie tak" :D , no i trzeba część tekstu edytować/poprawić "ręcznie" aby przeszło.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności