Skocz do zawartości

wizytówka - 2 frazy, a różnica wyniku

włóczykij1

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam problem z wizytówką google mojej firmy.

Zależy mi na tym, aby moja firma była widoczna we wspomnianym wyżej miejscu pod dwiema frazami, stworzonymi według następującego klucza (nazwy te są przypadkowe):

1/ Lakiernik Działoszyce

2/ Zakład Lakierniczy Działoszyce

Nazwa mojej wizytówki to „Lakiernik Działoszyce Jan Kowalski, Zakład Lakierniczy”

Wizytówka istnieje pewnie około 2 lat.

Do wizytówki mam dodaną stronę internetową. Klienci zostawili także na mojej wizytówce korzystne dla mnie Opinie.

Nikt z konkurentów na rynku nie ma swojej strony internetowej, choć również mają wizytówki google (z mniejszą ilością opinii).

O ile pod frazą „Lakiernik Działoszyce” moja wizytówka wyskakuje jako pierwsza, o tyle już – co mnie najbardziej niepokoi – pod frazą „Zakład Lakierniczy Działoszyce” nie ma jej wcale w trzech pierwszych (tych wyświetlanych od razu) wynikach.

Przy newralgicznej dla mnie frazie „Zakład Lakierniczy Działoszyce” wyświetlane wyniki moich konkurentów nie zawierają w swojej nazwie nazwy miejscowości.

I tu zastanawiam się gdzie leży mój błąd. Czy błędem jest, że w nazwie mojej wizytówki użyłem nazwy miejscowości? A jeżeli tak, to mam teraz ogromne obawy, czy zmiana nazwy wizytówki nie spowoduje w ogóle wypadnięcia z wyników? Jeżeli powinienem zmienić nazwę wizytówki to na jaką? Czy w ogóle powinienem?

Czy macie pomysł jak rozwiązać mój problem?. Bardzo dziękuję za pomoc.

Fajnie by było mieć wszystko ;). Ale bez żartów, google może brać Twoją nazwę jako upychanie słów kluczowych i wyrzuca frazę zakład lakierniczy. Zmieniając nazwę na Zakład Lakierniczy Działoszyce Jan Kowalski powinieneś sie pojawić na frazie na której aktualnie Cię nie ma i może na tej na której już jesteś bo google stwierdzi, że są to frazy podobne - pewności nigdy nie ma można tylko gdybać, a że google szybko wprowadza zmiany w wizytówkach zawsze można wrócić do poprzedniej nazwy praktycznie bez stratnie. Nazwa miejscowości nie ma większego znaczenia w wizytówkach bo i tak one wyświetlają się tylko i wyłącznie lokalnie, a wyniki w top 3 i tak mogą się różnic w odległościach 1km. Z drugiej strony nie jest to trudna fraza i zawsze na wizytówkach może sie wyświetlać jedno a na tekstowym organicznym drugie.

Całość odnoszę do przykładu bo ciężko jest stwierdzić coś gdybając ;)

9 godzin temu, Splatt28 napisał:

zawsze można wrócić do poprzedniej nazwy praktycznie bez stratnie

Dziękuję za odpowiedź.

Właśnie tych strat boję się najbardziej. Jak to się mówi "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu" :). Na chwilę obecną jedną frazę mam. Boję się, że jak zacznę "majstrować" przy nazwie, to nagle okaże się, że nie mam żadnej.

Radzicie  jednak spróbować ze zmianą nazwy wizytówki?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności