Skocz do zawartości

Luźna propozycja

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy na rynku SWL - LinkTak, Statlink, Seomatik czy e-weblink.

Czy ktoś z Was myślał o stworzeniu naprawdę dobrego systemu, który skorzysta z dobrych cech swoich poprzedników, odrzucając jednocześnie błędne kwestie?

Jestem użytkownikiem LinkTak i Statlink, i myślę że można by wiele kwestii rozwiązać prościej i szybciej. Nie chcę sugerować co ja bym zmienił, ale jeśli są takie osoby które myślały o tym - zapraszam Was do luźnej dyskusji na ten temat. Możecie do mnie napisać na PW. Jeśli zbierze się kilka osób to możemy przeprowadzić burzę mózgów na ten temat i sprawdzić czy uda nam się coś sensownego stworzyć.

Żeby stworzyć "dobry" SWL nie trzeba robic "burzy" mózgów bo skaldniki tego koktajlu waidome nawet początkującym.

Czemu wtedy nikt nie tworzy kolejnych SWLów? Odpowiedż jest banalnie prosta bo przy obecnym modelu i stanie rynku jest to aoplacalne.

Jeśli nie rozumiesz czemu, to jeszcze za szybko Tobie robić taki SWL. Jedno to hadel punkami inne to zrozumienie projektu, co rankuje co nie, przygotowanie na to że Google jednym przyciskiem zbanuje wszystkie domeny w systemie, oglaguje, wyżeruje moc. Ilość kasy którą trzeba wlożyć w system można zainwestować w bardziej bezpieczny i przewidywalny biznes. 

Jeśłi myślisz, ze będzie to wyglądać tak że ludzie rzucą się i bedą stawić wartosciowe strony pod SWL to mylisz się poraz kolejny.

Ten kto wie jak to robić i ma czas postawi sobie zaplecze nawet pod ADse i zarobia więcj jak na punkach, te strony będą bardziej bezpieczne bo "weekendowe"pozycjonerzy nie będę linki z nich rzucać do DT po raz 30-ty. I wiele innych zmiennych.

Jeśli zrobienie SWL pod Polski rynek SEO miało by sens ( w mojej ocenie) dawno  to zrobiłem by bo mam wszytko co do tego jest potrzebne, ale nie robię.

p.s To moje prywatne zdanie absolutnie nie musisz nim sugerować się.

4 godziny temu, lj2m napisał:

Nie chcę sugerować co ja bym zmienił, ale jeśli są takie osoby które myślały o tym - zapraszam Was do luźnej dyskusji na ten temat.

To nie lepiej zamiast tych dyskusji jak byś taki system sam zbudował i zaoferował ? Właściciel danego sytemu informatycznego nie musi być wcale programistą choć, to akurat znacznie ułatwia, bo zrobi go sam... Ale również  może mieć pewne wady, gdyż programista nie koniecznie musi być dobrym marketingowcem i go "sprzedać".

Zalet jeśli Masz wizję działaj na własną komendę. Co z tego wyjdzie rynek zweryfikuje. :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności