Skocz do zawartości

krótka płatna kampania

verum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie - czy ma sens krótka (ok miesiąc lub dwa) kampania reklamowa w ads strony z dziedziny audytu finansów w pokrewnej branży - księgowości,

Cel to oczywiści zdobyci nowych klientów, a teraz jest najlepszy moment

Jaki ewentualnie musiałby być minimalny koszt takiej kampanii żeby to miało sens?

strona jest na wp, domena ma już kilka lat, ma dużo treści w tematyce itd.

obecnie strona  jest pozycjonowana przez jedną firmę (ok pół roku), ale niestety chyba bardzo nieudolnie :(

pozdr

Cześć,

Moim zdanem ma sens. Miałem nawet takiego klienta - zajmował się procesami przekształceń i likwidacji spółek w pewnym mieście. Zrezygnował z usług po trzech miesiącach, bo nie wyrabiał z robotą i nie chciał już więcej zleceń.

34 minuty temu, verum napisał:

Jaki ewentualnie musiałby być minimalny koszt takiej kampanii żeby to miało sens?

Podchodząc do tematu od strony "ile można najmniej" raczej nie licz na porządną usługę, zwłaszcza, jeśli masz konkurencję, która nie oszczędza na tej formie reklamy.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Sens zawsze jest. Co do samego budżetu, to zależeć on będzie od chociażby harmonogramu, a kończywszy na lokalizacji na jaką będą prowadzone reklamy. Czy chcesz pozyskiwać Klientów tylko ze swojej miejscowości, czy z całej polski.

19 minut temu, odys napisał:

Cześć,

Moim zdanem ma sens. Miałem nawet takiego klienta - zajmował się procesami przekształceń i likwidacji spółek w pewnym mieście. Zrezygnował z usług po trzech miesiącach, bo nie wyrabiał z robotą i nie chciał już więcej zleceń.

Podchodząc do tematu od strony "ile można najmniej" raczej nie licz na porządną usługę, zwłaszcza, jeśli masz konkurencję, która nie oszczędza na tej formie reklamy.

bardziej na myśli miałem "od ilu to ma sens"  niż "ile można najmniej" - kompletnie nie mam pojęcia ile taka kampania może kosztować (żeby była skuteczna), w końcu środki na taką kampanię też trzeba przygotować - i przy niedużych firmach nie są to środki nieograniczone :)

Od ilu ma sens, zależy jakiego efektu oczekujesz. Jak znajdziesz fachowca, to zapewne zaproponuje inne rozwiązania za 1000 zł, inne za 5000, a najbardziej kozackie za np 10000 miesięcznie.

Pomyśl ile średnio jest dla Ciebie warty klient, ile możesz wydać na jego pozyskanie i ilu klientów możesz maksymalnie pozyskać. Z tego wyjdzie Ci, jaki budżet kampanii będzie dla Ciebie opłacalny.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności