Skocz do zawartości

Pozycjonowanie nowej strony od czego zacząć

Kama123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamia jeszcze w tym miesiącu uruchomić prosta stronę landing page żeby już sobie była w Google. 

Chciałam się dowiedzieć co można zrobić w ramach SEO jeśli mam zamiar wystartować z biznesem za 3-4 miesiące:) Chodzi o wszystkie frazy na temat szkolenia pas, tresura psa, hak wytresować psa itd

Co byście polecili?  zaplecza lub kupienie linków? kompletnie nie wiem od czego zacząć. 

Nie LP, a strona. Fajny content (o temacie tresury można pisać bloga, jest to świetny temat) + linkowanie. Pozycjonowanie pewnie regionalne, więc na start można pomyśleć także o wrzucenie kafla, dwóch do AdWords + działania na FB (na dane miasto, osoby zajawione psiakami) i powinno hulać.

12 minut temu, Pyciak napisał:

Nie LP, a strona. Fajny content (o temacie tresury można pisać bloga, jest to świetny temat) + linkowanie. Pozycjonowanie pewnie regionalne, więc na start można pomyśleć także o wrzucenie kafla, dwóch do AdWords + działania na FB (na dane miasto, osoby zajawione psiakami) i powinno hulać.

Problem w tym że pisać o tej tematyce za wiele nie mogę bo będzie to sprzedaż poradnika, jak napiszę wszystko jak się szkoli pas to nic nie zrobię. No ale ogólnie o pasch moża pisać :)

Gdzie znajdę jakiś informacje bo nie orientuje się  w temacie skąd brać wartościowe linki? Czy na przykład artykuły sponsorowane,  co polecasz? Kiedyś kupowałam linki z profili forum i nic to nie dawało. Interesuje mnie tylko coś porządnego wartościowego:) 

Adwords tak jak najbardziej  mam  w planach i FB. 

CO z stronami zapleczowymi czy warto?

Nikt nie podaje swoich miejscówek na wartościowe linki, bo przestaną być wartościowe. Analizuj, co robi konkurencja (np. przez Ahrefs/Majestic) i próbuj umieszczać linki tam, gdzie oni. Ale tak, arty sponsorowane na portalach z ruchem/fajnymi statami, linki z profili/for, ale robione własnoręcznie - zarejestruj się na forach dla psiakoświrków i tam kreuj się na eksperta + linkuj do siebie, strony zapleczowe - warto, ale z dobrą historią + dobra strona zapleczowa też musi być aktualizowana na bieżąco i rodzi stałe koszta miesięczne/roczne.

@Kama123 ja bym się tego nie obawiał. Prędzej kupiłbym poradnik od osoby, która zbudowała swój autorytet merytorycznymi wpisami dot. zagadnień, w których się specjalizuje, niż od osoby, która ma "stronę sprzedażową" i swoje doświadczenie prezentuje jak pewniak, którego nie da się zweryfikować. Druga sprawa, nie bałbym się takiego bloga i dzieliłbym się wiedzą i doświadczeniem, nikt tego i tak nie podrobi i nie skopiuje :)  

Kama, zawsze możesz wrzucić kilka zajawek poradnika w swoich tekstach + link do zakupu :) Arty pod słowa kluczowe (no i long taile) + zoptymalizowane obrazki. Myślę, że najprostszy sposób na start to Wordpress :)

Pamiętaj też o tworzeniu wizerunku na Insta, FB. Fotki psiaków mnie by ujęły :) Pinterest ma najwięcej ruchu, ale zagranicznego (fajnie to działa, ale czas na stronie jest ultra krótki).

Tak jak pisza chlopaki - nie zbudujesz autorytetu dla sprzedazy poradnika samym LP. Na blogu mozesz liznac temat piszac o tym czego nie ma w poradniku (zeby narobic apetytu na kupno) albo pisac o wlasnym psie (psach). Psie fora sa juz w wiekszosci martwe - to przenioslo sie juz na Facebooki. Mozesz tez sprobowac cos podzialac na YouTube. Sam mam 3 psy i czesto skacze sobie na YouTube po filmach zwiazanych z moja rasa (husky).

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

22 godziny temu, blazejs napisał:

Tak jak pisza chlopaki - nie zbudujesz autorytetu dla sprzedazy poradnika samym LP. Na blogu mozesz liznac temat piszac o tym czego nie ma w poradniku (zeby narobic apetytu na kupno) albo pisac o wlasnym psie (psach). Psie fora sa juz w wiekszosci martwe - to przenioslo sie juz na Facebooki. Mozesz tez sprobowac cos podzialac na YouTube. Sam mam 3 psy i czesto skacze sobie na YouTube po filmach zwiazanych z moja rasa (husky).

Oki rozumiem. W takim razie zacznę od bloga :) 

Mam dwa pytania:

Czy pod względem SEO będzie miało jakieś znacznie jeśli na głównej tronie www.nazwastrony..pl dam tylko artykuły z bloga a poradnik i stronę sprzedażową wrzucę na podstronę?

Frazy które podałam: szkolenia pas, tresura psa, jak wytresować psa. Czy są to frazy trudne?

Dnia 10.10.2018 o 12:05, Pyciak napisał:

Nikt nie podaje swoich miejscówek na wartościowe linki, bo przestaną być wartościowe. Analizuj, co robi konkurencja (np. przez Ahrefs/Majestic) i próbuj umieszczać linki tam, gdzie oni. Ale tak, arty sponsorowane na portalach z ruchem/fajnymi statami, linki z profili/for, ale robione własnoręcznie - zarejestruj się na forach dla psiakoświrków i tam kreuj się na eksperta + linkuj do siebie, strony zapleczowe - warto, ale z dobrą historią + dobra strona zapleczowa też musi być aktualizowana na bieżąco i rodzi stałe koszta miesięczne/roczne.

Ok czyli e sprawdzam jakie strony na dana fraz są w Google, wybieram top 3 i sprawdzam w  Ahrefs/Majestic skąd są linki. Po wygenerowaniu linków jakie narzędzie wybierze mi najlepsze linki ?

Zaplecza też się opłaca przy tych moich frazach ?

20 godzin temu, Kama123 napisał:

Ok czyli e sprawdzam jakie strony na dana fraz są w Google, wybieram top 3 i sprawdzam w  Ahrefs/Majestic skąd są linki. Po wygenerowaniu linków jakie narzędzie wybierze mi najlepsze linki ?

Zaplecza też się opłaca przy tych moich frazach ?

W kwestii linków odpowiedział kolega wyżej.

W kwestii zaplecz - hajsu na początek nie wydasz dużo, ale popatrz.

Zrobisz powiedzmy mini zaplecze 2-3 strony. Na każdą 3 artykuły w miesiącu (tematyczne) czyli oprócz bloga musisz pisać lub zlecić 6 do 9 artykułów w miesiącu. 72 do 108 artykułów rocznie. Do tego opłata za 2-3 domeny i host (ważne, aby IP były inne).

Jeśli piszesz szybko to rocznie zabierze Ci to ok. 150 (razem z ogarnięciem zaplecza, liczę 1 art na godzinę) godzin + hajs za domene i serwer (powiedzmy 300-400zł).

Jeśli to zlecasz to zapłacisz (licząc 20zł/tekst) - 1500-2200zł/rok + 300-400, a przecież zaplecze musisz też raz na jakiś czas podlinkować to dolicz + 500-1000zł na linki na zaplecze.

I teraz to wszystko podziel lub odejmij od zysków, które będziesz czerpał na swoim poradniku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności