Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony kominiarza na kilka miast jednocześnie

maklerz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Jestem z małego miasta (8 tys ludzi) i zamierzam postawić mini stronkę ala wizytówkę na Wordpressie. Będzie to strona dla mojego wujka, który jest kominiarzem. Trochę się orientuje w sprawach SEO, ale jestem głównie teoretykiem i nie wiem jak podejść do tematu gdy chcemy pozycjonować stronę na kilka miast. Miasto, z którego pochodzę oraz kilka miast z okolicy, też niedużych bo 20-30tys ludzi. Także dla każdego miasta tworzyć osobną podstronę czy jak to ugryźć? 

Interesuje mnie też sprawa Google maps jeśli chodzi o pozycjonowanie na kilka różnych miast. Musimy mieć w każdym mieście osobną siedzibę firmy potwierdzoną listem od Google aby się wypozycjonować na mapach? Czy nie jest to konieczne? Ale jeśli nie będziemy mieli siedziby w danym mieście to czy jest szansa, że przegonimy firmy kominiarskie, które z tych miast są?

Mam nadzieję, że zrozumiecie o co chodzi i nie namieszałem :)

Za wszelkie rady dziękuję.

Landing page na miasto, strony-satelity. Mam klienta z tej branzy, w moim regionie branza kominiarska jest dosc obstawiona. Udalo sie przegonic firmy lokalne (ale nie sama optymalizacja), na macierzyste miasto klient w ogole sie nie pozycjonuje.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Tak z innej beczki, czy w tym momencie kominiarz potrzebuje takiej reklamy? Adwords na drobnym budżecie nie wystarczy? Pytam, bo niedawno sam potrzebowałem kominiarza i ze 3 mi powiedziało, że najwcześniej wolny termin mają za 1-2 miesiące. W końcu jeden z łaską przyszedł spóźniony o tydzień, bo jak sam mówił jakoś mu się nie złożyło..

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności