Skocz do zawartości

FSB i mocne linki

kamil1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki oto problem:)

Zrobiłem sobie stronkę (adres w podpisie). Została zaindeksowana przez Google jakieś 10 dni temu i od razu mam dość dobre pozycje w wynikach Google na większość zapytań, które mnie interesują. Na niektóre frazy mam nawet top10. Stronę jedynie dodałem do kilkudziesięciu katalogów. Przeczytałem jednak na tym forum o czymś takim jak Fresh Site Bonus. Mam "zaklepane" kilka mocnych linków (PR 4-6) ze stronek znajomych i mogę te linki mieć w każdej chwili, jednak zastanawia mnie, czy nie lepiej wstrzymać się z nimi i zaczekać na ewentualne zakończenie FSB (jeśli w ogóle ono istnieje :D )- wtedy miałbym silne "argumenty", żeby wyciągnąć moją stronę do góry. Co doradzacie, brać te linki od razu czy poczekać parę tygodni?

Pozdrawiam!

Zauważyłem, że na mało konkurencyjne frazy dodanie do klikudziesięciu katalogów (rozsądnie) na zadany anchor (który jest w title, description i wiele razy na na naszej stronie - h1, alt itp.) w zupełności wystarczy aby być w top10.

Nie wiem jak to się ma do FSB, ale nie zauważyłem spadków stron po okresie 1,2,3 miesięcy - wahania owszem, ale dodawaj linki systematycznie, pracuje nad stroną - nawet jak o 5 pozycji spadniesz to się nie przejmuj, na pewno wrócisz : ) (przy małej konkurencji)

FSB właśnie jest po to żeby ludzie zobaczyli nowy serwis i zaczeli do niego linkować, jak serwis jest słaby to przeprada w otchłani wyników, a jak się podoba (czytaj ma dużo linków i one przyrastają) to spadek po końcu FSB może być niezauważalny

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

FSB właśnie jest po to żeby ludzie zobaczyli nowy serwis i zaczeli do niego linkować

mi sie wydaje ze fsb powstalo dla stron (podstron) news, tzn wychodzi news i dostaje wysoka pozycje zeby mozna bylo go znalezc, po paru dniach spada bo juz jest nieaktualny (jak to news)...

to taka moja teoria dotyczaca fsb

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

różnie to bywa, ale średnia długość trwania FSB jest stanowczo za długa jak na newsa INHO. Jakby FSB było do tygodnia to jak najbardziej hipoteza newsowa była by bardzo prawdopodobna i została by teorią w moich oczach.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności