Skocz do zawartości

Najlepszy sklep na rynek USA to Shopify

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Hej chciałem się podzielić doświadczeniem z własnym e sklepem. 

Trochę czasu działałem na PrestaShop ale źle wspominam niektóre zawiłości i dziesiątki email do mojego speca od presty, a to jakiś bug, a to nowa wersja wyszła, cuda się działy przy tych wszystkich dodatkach i konfiguracjach gdzie przy każdej pierdółce trzeba było prosić się programisty. 

Jako że produkt sprzedaję głównie w USA, znalazłem coś znacznie lepszego, shopify. Stawianie sklepu banalne niczym własna strona na fb. Działająca integracja z Google shopping, adwords, Pinterest, Facebook, houzz, etsy, Amazon. 

Naprawdę jak wspomnę czasy gdy słałem setki maili do mojego "twórcy sklepu na PrestaShop" żeby zrobił czcionkę taką a później taką, przesunął logo z lewej do prawej, dodał jakieś okienko tekstu... Jak przypomnę sobie w prestashop atrybuty czy cuda z cenami za wysyłkę... Bez sensu .. Żal że człowiek tyle czasu zmarnował gdy w shopify masz to wszystko jak na tacy podane i sklep od razu wygląda tak jak ma wyglądać i człowiek nie martwi się o żadne techniczne rzeczy. 

Ustawienie kampanii reklamowej adwords, wrzucenie produktów na Google shopping,  i wiele innych, to po prostu działa bez zarzutu, masz wszystko w jednym miejscu. Genialne w swojej prostocie.  

Nie wiem jeszcze jakie ceny mają w adwords ale podejrzewam że mają tańsze stawki niż miałoby to się samemu kupować.

11 godzin temu, Franciszek z A napisał:

Nie wiem jeszcze jakie ceny mają w adwords ale podejrzewam że mają tańsze stawki niż miałoby to się samemu kupować.

yyy, co?

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

6 godzin temu, odys napisał:

yyy, co?

Tak przynajmniej mam gdy używam promocji Google ads/shopping na etsy. 

Nigdy takich stawek jak 15c za klik bym nie uzyskał samemu płacąc z konta adwords. Na etsy mam taniej. Pew dlatego że to duży gracz i może wynegocjować lepsze warunki dla swoich klientów. 

Generalnie używanie prestashop i proszenie się programisty o każdą rzecz to porażka w przypadku gdy mamy do dyspozycji takie shopify, gdzie w moment, nawet  na smartfonie dokonuje się większość zmian. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności