Skocz do zawartości

Jak sprawdzić, czy strona dynamicznie dostosowuje treść w oparciu o user agent?

Symeon

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Chcę sprawdzić, czy na stronie następuje dynamiczna podmiana treści w zależności od ustawień (język przeglądarki / lokalizacja / urządzenie?) po stronie user agent. Najprostszy przykład, czy jeśli na jakiejś stronie X.com wyświetla się treść po polsku, czy mogę w łatwy sposób sprawdzić, czy ona została podmieniona dynamicznie? Ok, mogę zmienić ustawienia językowe przeglądarki. Dla mobile mogę zasymulować urządzenie lub po prostu sprawdzić z innego. Lokalizacji nie zasymuluję.

Podejrzewam, że to kwestia wejścia w view-source + ctrl+f, ale nie mogę nigdzie znaleźć sugestii w Google, czego mam w kodzie szukać. W sumie nie potrzebuję już tej informacji jakoś bardzo żywotnie, ale wątek wydaje mi się na tyle ciekawy, że warto, aby na PiO się znalazł.

Zajrzyj na moją stronę: https://www.szymonslowik.pl/ - znajdziesz tam blog z poradami dotyczącymi pozycjonowania i marketingu, a także informacje o tym, czym się zajmuję.

NP PHP > CURL

-> https://php.net/manual/en/function.curl-setopt.php

--> CURLOPT_USERAGENT string

--> CURLOPT_HTTPHEADER array[]

I możesz przekazać również user agenta User-Agent jak i  Accept-Language

Lub za pomocą Web Driverów do sterowania przeglądarką.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności