Skocz do zawartości

Strona z treścią, która już jest

MartynaW

Rekomendowane odpowiedzi

Być może źle to ujęłam.
Chodzi o to, że jestem w posiadaniu serwisu z tekstami piosenek, a więc takiego, który zawiera content znajdujący się również na innych tego typu stronach. Domena i pierwsze teksty mają 11 lat, a więc jest to stara strona. Zawiera bazę tysięcy tekstów piosenek, jest zoptymalizowana. Metatagi, urządzenia mobilne, przesłana mapa strony, 90% tekstów zaindeksowane, mocne backlinki. Strona ponadto nie złapała żadnych filtrów, banów itp.

Moje pytanie jest takie - robiłam wszystko, by to zmienić, ale już nie mam pomysłu jak zwiększyć bardzo mały, prawie zerowy ruch na tej stronie. Wiem, że jest to duplicate content, więc pomyślałam, że może to jest przyczyną, ale przecież inne tego typu strony jakoś sobie radzą, prawda? Jak zwiększyć ruch na stronie, która taki content zawiera? 

3 godziny temu, killerbees1982 napisał:

Może to również wynikać z tego że dziś mało osób interesuje się tekstami z piosenek.

Hm, możliwe, ale sądzę, że nie aż tak mało, by tego typu strona miała 80-100 odsłon dziennie, bo ja osobiście często zerkam w takie teksty, kiedy chcę zacytować utwór wrzucany np. na FB, a nie mam pewności czy dobrze słyszę :) Zatem zgadzam się - być może mniej osób się tym interesuje, ale nie na tyle, by ruch był praktycznie zerowy. 

4 godziny temu, MartynaW napisał:

prawie zerowy ruch na tej stronie

Czyli jest słaba widoczność a co za tym idzie optymalizacja, treści oraz linki .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Skoro podstawowy content jest wszędzie tak sam, wymyśl, co zrobić extra, czego inne serwisy nie mają. Np na tekstowo są komentarze, które sprawiają, że część treści jest unikalna.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności