Skocz do zawartości

Strony firmy informatycznej...

jjacek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Bardzo prosze o ocene tych 2 stronek. Firma ma zajmowac sie oprogramowaniem (nie tworzeniem i projektowaniem stron :peace: ).

https://fuzz.easyisp.pl/stronki/ver1.gif

https://fuzzz.be/propos/ver2.html

W obu stronkach nazwy firm zostana doparcowane... ;) (zaoszczedzi to kilka(-set) uwag)

Pozdrawiam i z gory dziekuje za uwagi,

Jacek

ver1 - budynki opatrzone, podawanie ręki, nie dosc, ze opatrzone, to jeszcze wzieliscie najpopularniejsze chyba zdjecie z sieci, czcionka w topie dramatyczna, naglowki slabe, menu slabe, aczkolwiek ten gradient w naglowkach moze i by dal rade z inna czcionka

ogolnie jakby tak tego topa zmienic i troszke zywsza kolorystyke dac to byloby ok, bo uklad (jakkolwiek bardzo popularny) prawie daje rade

ver2 - mniejsza o to jak drzewo dziala na ludzi - calosc w sumie ladna, poza czcionka w topie i ramkami dookola projektow, projekt schludny i prosty, tez lubie czcionke DIN, (chociaz znajomi szydza, ze moda na nia byla rok temu i teraz juz nie jest cool :-), ale z nich juz takie zartownisie)

aha, w ver2 nie jestem przekonany co do tego tla i bialego obramowania wokol calosci, ale to detal w sumie

tak w skrocie, bo czas goni, wiecie :-)

ps. wersje z listkami tez mi sie podobaja :-)

Ja tu jestem jakoś od niecałego roku dopiero, ale mimo to zauważyłem, że akurat to podforum nie jest dobrym miejscem do reklamowania się i szukania potencjalnych klientów - wszystkie słowa oceny brzmią wtedy mało wiarygodnie, bo nikt nie wie, czy naprawdę ci się coś nie podoba, czy tylko chcesz sobie zarobić.

Tak przy okazji - masz jakąś stronę ze swoim portfolio czy tylko flasha? Bo wiesz, jest taka zasada, że stron z sigów się nie ocenia, ale akurat w tym przypadku aż ciśnie się na usta pytanie czy w ramach 'profesjonalnego tworzenia stronek' też używasz tak zabawnego kodu?

Np

<p align="center"> </p>

czy

<p style="margin: 4px 15px" align="center">
<font style="font-size: 8pt" color="#515151" face="Tahoma">

Jak potrzebujecie stronki to mozemy sie jakos dogadac w miare tanio ... zajmuje sie profesionalnym tworzeniem stronek, jak chcecie zwykla w htmlu to beda grosze :(

moje folio masz w moim podpisie :P

Nieco nie na miejscu, W tym dziale oceniamy i doradzamy, a nie proponujemy.

Jesli już to tego typu propozycje pisz na PW.

Dzięki

Paweł

Fatalne czcionki - to co pierwsze mnie uderzyło. Pasowałyby do strony o tematyce dziecięco-bajkowej, a na site o programowaniu mile widziana jest czcionka o "wydźwięku" technicznym - szczupła, by nie powiedzieć - przystojna :P Na font polecam np. Orator Cały tekst oparty na kursywie też nie jest zbyt wesołym rozwiązaniem. Źle się czyta, a całość kojarzy się z cytatem - internauci mają swoje przyzwyczajenia, tak samo jak każdy chce kliknąc na podkreślone słowo.

Oto co polecam: https://www.sxc.hu/ - zarejestruj się (bezpłatnie) i poszukaj zdjęć w sposób łopatologiczny. Jeśli mówimy o programowaniu to na myśl przychodzi m.in. technika cyfrowa - wpisz więc "digital" i zobacz jakie zdjątka wyskakują. Większość z nich możesz uzywać do woli (chyba, że adnotacja pod zdjęciem mówi inaczej). Inna sprawa, że pośród znalezionych wyników z pewnością znajdziesz mnóstwo inspiracji do bardziej trafnego designu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności