Skocz do zawartości

Cache do sitemapy

emteusz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam pytanko, może ktoś miał do czynienia z czymś takim, otóż, mam problem z indeksacją serwisu/sklepu internetowego opartym na pewnym katalogu który jest tam gdzieś sobie(wykupywana licencja itp) katalog jest na stronie oparty na js -> otwieranie kategorii zostały dokonane optymalizacje aby był dostęp do podkategorii oraz dostałem informację iż dostęp przez jakiś czas otwarty dla robotów, a po użycia crawlera do sitemapy dostawca zablokował dostęp

Google zaindeksował kilka tysięcy stron lecz zaprzestał. Polecono mi abym zainteresował się cachem na serwerze, ale jak dobrze myślę, cache nie jest wieczny, obstawiam,

ze czas przechowywania cache u nas na serwerze trwał by 2 tygodnie ale do rzeczy,

załóżmy, że uruchomimy cache, zakładki katalogowe będą już na naszym serwerze, stworzymy mape strony jeszcze raz dla tych zakeszowanych google będzie indeksował dalej zaindeksuje X stron, ale co jeśli cache straci ważność to strony już nie będą widziane dla google?  

Przepraszam, że tak haotycznie napisałem ale staram się rozkminić jak serwis uaktywnić jeszcze bardziej dla ludzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności