Skocz do zawartości

Straciłem domenę

f1do

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
1 godzinę temu, Mion napisał:

Opłaciłeś domenę i przez 30 dni nie zorientowałeś się, że domena NIE działa, bo tak wynika z postu.

Na me gusta , to Siakieś dziwne akcje :crazy:

To mnie akurat nie dziwi, sam mam strony, które generują jakiś zysk np. z adsense i nie odwiedzam ich po kilka miesięcy. Gdybym nie dostałbym żadnego monitu, że domena wygasa lub coś innego się dzieje to też mógłbym stracić w takim przypadku.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Co innego zapomnieć całkowicie o domenie i ją w ten sposób utracić. Jeśli pośrednik w tym wypadku "

Cytat

Niestety korzystałem z usług firmy o12

otrzymał pieniądze na opłacenie domeny i tego nie dokonał, to IMHO cała wina spoczywa na nim, wiec Możesz polubownie wystąpić o odszkodowania do  o12 lub oficjalnie na drodze sądowej, co jednak wiąże się z szeregiem komplikacji np wykazać dochody i na tej podstawie oszacowane straty. IMHO w NASK nic nie zdziała, gdyż domena była wolna i nowy właściciel wszedł w jej posiadanie "jak wszedł".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Cytat

MaxPan Jesteś właścicielem auta, korzystasz z nieg

Chyba nie rozumiesz, że Ty nigdy nie byłeś z zasady wlaścicielem domeny Ty ją dzierżawiłeś, ta osoba która posiada teraz tą domenę nie ukradła jej. Legalnie zarejestrowała bo była wolna

A czy eurid, jak nask, nie wysyła czasem do abonenta informacji, że 'uwaga uwaga domena wygasła'?

Jeśli wpłata dotarła (była poprawnie zatytułowana itd), to wina jest po stronie operatora, ale trzeba pamiętać, ze tam też pracują tylko ludzie, którzy mogą się pomylić. Po to są właśnie te kwarantanny, żeby ludzkie błędy po obu stronach wyeliminować. Imo jeśli ktoś nie zauważa, że w ciągu kwarantanny domena nie działa (zauważa to dopiero po 3 miesiącach), to znaczy, że nie była mu potrzebna i równie dobrze ktoś może liczyć na to, żeby zarobić na tym błędzie firmy (domena przepada = można pozywać). Tak czy siak nazywanie błędu/przeoczenia kradzieżą jest grubo na wyrost.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

21 godzin temu, Mion napisał:

to mamy jeszcze 30 dni na jej ponowne opłacenie

Nie dotyczy domen eu tylko pl.

Nie przedłużona domena eu "wygasa" następnego dnia. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dnia 26.10.2018 o 12:42, f1do napisał:

O12 mimo że przyznało się, że to z ich winy

winowajca chyba się znalazł, także nie ma co gdybać dalej ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Cytat

Nie przedłużona domena eu "wygasa" następnego dnia. 

Możesz podać źródło tej rewelacji? Domena eu też przechodzi do kwarantanny, ale w przeciwieństwie do pl-ek nie na 30, a na 40 dni.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Sytuacja rozwiązana, odzyskałem domenę ale 3 miesiące w plecy ... Zobaczymy czy mi dadzą jakieś odszkodowanie za wypadnięcie z Googli i cały ten syf. Poziom obsługi i traktowania klientów to gorzej niż za komuny.

Dzięki za uwagi i rady. Dziwne bo jak zacząłem tu opisywać problem o12 ruszyło 4 litery.

59 minut temu, f1do napisał:

odzyskałem domenę ale 3 miesiące w plecy

Utrzymujesz, że przez dzień komuś domenę odebrali, a tobie zwrócili w sensie NASK zmienił abonenta domeny  ?  No w takie coś to nie uwierzę :D

Może @o12.pl

wypowie się w tej sprawie ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

2 godziny temu, Mion napisał:

Utrzymujesz, że przez dzień komuś domenę odebrali, a tobie zwrócili w sensie NASK zmienił abonenta domeny  ?  No w takie coś to nie uwierzę :D

Może @o12.pl

wypowie się w tej sprawie ?

Pisał, że to domena eu, ale i tak nie wierzę że komuś ja odebrali. może była jeszcze w jakims wygaszaniu itp.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

@mirekm Straciłem domenę na 3 miesiące pomimo tego, że za nią zapłaciłem. Domena zmieniła właściciela, pod tą domeną była wyświetlana inna strona. Nie wiem co w tym nie jasnego. Nigdy nie miałem doczynienia z czymś takim i może sam bym nie wierzył, że jest to możliwe a jednak ...

20 godzin temu, f1do napisał:

Sytuacja rozwiązana, odzyskałem domenę ale 3 miesiące w plecy

1 godzinę temu, f1do napisał:

Straciłem domenę na 3 miesiące pomimo tego, że za nią zapłaciłem. Domena zmieniła właściciela, pod tą domeną była wyświetlana inna strona. 

Sorry, ale ja nie rozumiem. Straciłeś domenę eu na trzy miesiące i po trzech miesiącach ją odzyskałeś. Nigdy nie spotkałem się z takim zjawiskiem a trochę domen straciłem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

31 minut temu, SzlafRock napisał:

Nigdy nie spotkałem się z takim zjawiskiem a trochę domen straciłem.

Ale chyba nie straciłeś opłaconej domeny.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jedyne rozwiązanie, jakie przychodzi mi do głowy, to że rejestrator wyłożył $$$ i odkupił domenę od osoby, która ją przejęła.

Jeśli tak było, to trzeba przyznać, że nieźle to rozwiązali i jako klient powinieneś być bardzo zadowolony, że tak się to skończyło (czyt. nie musiałeś przez kolejne 10 lat biegać po sądach).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności