Skocz do zawartości

Parametr Title - Strona główna

Ksocial

Rekomendowane odpowiedzi

Dopisałem nazwę sklepu w "Preferencje - Adresy Sklepów" ustawiając "Sklep internetowy *NAZWA SKLEPU*". Dzięki wprowadzonej nazwie mam oczekiwane parametry Title dla kategorii np. *Nazwa Kategorii* - Sklep internetowy *NAZWA SKLEPU*. Na stronie głównej ustawiłem dedykowany parametr Title przez "Preferencje - Dane URL i SEO". Niestety w parametrze Title na stronie głównej na końcu mam dopisywany "Sklep internetowy *NAZWA SKLEPU*". Co mogę zrobić, żeby uniknąć automatycznego dopisywania "Sklep internetowy *NAZWA SKLEPU*" w parametrze Title dla strony głównej? Wydawać by się mogło, że to błacha sytuacja, ale burzy to koncepcję parametru Title dla strony głównej. 

A więc tak:
1) otwieramy plik classes/Meta.php (najlepiej jakby modyfikacja była zapisana w override),
2) odszykujemy:

public static function getHomeMetas($id_lang, $page_name)
    {
        $metas = Meta::getMetaByPage($page_name, $id_lang);
        $ret['meta_title'] = (isset($metas['title']) && $metas['title']) ? $metas['title'].' - '.Configuration::get('PS_SHOP_NAME') : Configuration::get('PS_SHOP_NAME');
        $ret['meta_description'] = (isset($metas['description']) && $metas['description']) ? $metas['description'] : '';
        $ret['meta_keywords'] = (isset($metas['keywords']) && $metas['keywords']) ? $metas['keywords'] :  '';
        return $ret;
    }

3) i zmieniamy $ret['meta_title']:

public static function getHomeMetas($id_lang, $page_name)
    {
        $metas = Meta::getMetaByPage($page_name, $id_lang);
        $ret['meta_title'] = (isset($metas['title']) && $metas['title']) ? $metas['title']:'';
        $ret['meta_description'] = (isset($metas['description']) && $metas['description']) ? $metas['description'] : '';
        $ret['meta_keywords'] = (isset($metas['keywords']) && $metas['keywords']) ? $metas['keywords'] :  '';
        return $ret;
    }

Nie testowałem ale powinno być ok.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności