Skocz do zawartości

Tekst na stronie z intrem

issacc

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.stema.pl

Po kliknięciu otwiera się strona z intrem we flashu. Do tej pory nie było tam żadnego tekstu. Teraz dodałem jednak dodatkową opcję: "Co na stronie?". Po kliknięciu rozwija się tekst z opisem strony. Nie jest to spam, ale tekst nasycony słowami kluczowymi:P (ale bez przesady). Po za tym wstawiłem też tutaj mapę strony. Czy to pomoże w pozycjonowaniu? Pod słowem kluczowym gonty bitumiczne dotąd byłem na 18 pozycji. Teraz po dodaniu takiego tekstu mogę podskoczyć?

Moim zdaniem dobrze zrobiłeś wstawiając tekst w obecnej formie. Jak ktoś chce to zjedzie na dół i zapozna się ze skrótem tego co znajduje się na stronie. Jak nie, to wejdzie od razu na stronę. Z drugiej strony jednak nie warto dawać takiego intro. Intro przydają się na stronach filmowych, aby stworzyć klimat itp. Tutaj wydaje mi się to zbyteczne, tym bardziej, że Internautów może denerwować konieczność jeszcze jednego kliknięcia.

Co do formatowania tekstu to niepotrzebnie prawie wszystko pogrubiasz. Wyróżnij strongiem tylko najważniejsze słowa kluczowe. A tak w ogóle to czemu nie masz po kolei nagłówków? Jest h1 i nagle h4. Kod jest niedopracowany, mógłby być dużo lepszy. Widzę tam 6 otwartych akapitów jeden po drugim, mnóstwo metatagów (większość jest niepotrzebna), zupę tagów itp. - przez to wszystko kod się tylko wydłuża, a im jego mniej, tym lepiej. class="linkblue_thin" - to też nie wiem po co. Przecież wystarczyło całej liście nadać klasę.

Jeszcze to mogę poprawić:) Ale najważniejsze jest to, że zaledwie dzień po wprowadzeniu tego tekstu pod intrem (już nie w java scripcie) strona pod słowem kluczowym "gonty bitumiczne" wskoczyła na 2 pozycję:P A była na 19. Także sporo to dało:D Jestem bardzo zadowolony:D

wg mnie.. intro + ten spamowy tekst "co jest na stronie" psuja wrazenie wartosciowego serwisu...

ja bym radzil wywalic intro + ten teskt i zaczac pozycjonowac glowny serwis - w koncu konkurencji nie jest duzo pod tym haslem..

Forum Młodych .. :)

Walczę, aby wiedzieć więcej o seo ;)

2009-03 Powracam do walki :P

intro jest kiepskiej jakosci i raczej zniecheca do zapoznania sie z reszta (nawiasem mowiac nienajgorszego) serwisu... nie mowiac o tym co sie stanie jak ktos skorzysta z suwaka...

poza tym mysl przede wszystkim w kategoriach skutecznosci przekazu, nie tylko miejsca w G.

pzdr

Czyli ten tekst pod intrem będzie traktowany jako spam. Już przymierzam się ostro od paru tygodni do wywalenia tej strony z intrem a jako główną ustawić index.php. Raz tak zrobiłem to strona spadła w google o jakieś 10 miejsc. Więc wróciłem do poprzedniej wersji. Co więc zrobić żeby utrzymać index.php na pierwszej stronie wyników? Zwiększyć ilość słów kluczowych? Wiem o nagłówkach h1, strong itd, ale nie chce jednocześnie psuć wyglądu strony. Dodając gdzieś np. w kategorii gonty taki duży nagłówek zepsuję wygląd nie sądzicie? Zaczynam poznawać mod rewrite, ale to zbyt skomplikowane=P O ile w pliku htaccess to proste to już w php bardziej skomplikowane=P W każdym razie dzięki wielkie za komentarze i czekam na dalsze rady i opinie. Pzdr.

hmm, jako ze w zakresie tworzenia stron i pozycjonowania jestes poczatkujacy, proponuje lekture:

a/ kursu tworzenia stron (link), gdzie dowiesz sie np., ze naglowki mozna formatowac

b/ podstaw pozycjonowania na tym wlasnie forum (opcja 'szukaj' jest bardzo przydatna)

na poczatek, co sugeruje Ci wiekszosc ludzi, pozbadz sie tego intro razem z dziwnym tworem pod spodem, potem zadbaj o porzadna konstrukcje strony, mape serwisu, nasycenie slow kluczowych i linki (o tym wszystkim wiecej w punkcie b/ powyzszego wyliczenia)

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności