Skocz do zawartości

Linkowanie do strony zewnętrznej z wielu podstron

sakuragi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym umieścić w headerze strony X link do strony Y. Strona X posiada wiele podstron, możliwe że nawet 10 tyś+ i każda ta strona będzie linkować do strony Y dokładnie 2 razy(1 link w headerze i 1 link który ma służyć jako reklama). Moje pytanie brzmi czy takie coś nie będzie miało negatywnego wpływu na pozycję strony Y? Jeżeli tak, to w jaki sposób to załatwić, aby linkowanie do strony Y na stronie X przyniosły jakieś korzyści SEO dla strony Y(wyższa pozycja)?

Pozdrawiam

Cytat

Strona X posiada wiele podstron, możliwe że nawet 10 tyś+ i każda ta strona będzie linkować do strony Y

To nazywa się link site wide.

Linki site wide mogą zaszkodzić jeśli w profilu linków ich ilość będzie zbyt duża do innych linków.

Natomiast jeśli strona posiada wystarczająca ilość linków z innych unikalnych domen link site wide z dobrej strony może całkiem niezłe rankować.

Cytat

"Jedna domena oddaje jeden głos na inną" zatem bez względu na liczbę odnośników.

Absolutnie tak nie jest. Ma znaczenie zarówno ilosć unikalnych domen w profilu jak ilość linków z konkretnej domeny. Co zresztą łatwo przetestować dodając do testowanej domeny jeden link i więcej jak jeden z tej samej domeny ( różnych podstron).
  • Like 2

To nie jest spam z jednej domeny to link site wide stosowany również przez wyszukiwarki w swoich serwisach.

Jeśli domena posiada linki z 1000 unikalnych domen i to są "mocne linki" jeden link site-wide z serwisu prawdopodobnie nie zaszkodzi a pomoże.

• 2 lata później...
14 godzin temu, henryk55 napisał:

Na etapie pozycjonowania swojej strony dodałem katalog gooru.pl. Wygenerował rewelacyjną znacznie przekraczającą normy zdrowego rozsądku, jako jedyny, linki zwrotnych w ilości 140,400. Mam obawy, że Gogle zgłupieje i może nałożyć kary. Co Wy o tym myślicie? 

Myślę, że odesslę Cię do poradnika lexy.com.pl - kup i poczytaj.Następnie poćwicz, potestuj i tak za mniej wiecej rok będziesz mieć wiedzę, że jedne link i to w dodatku z katalogu - jest gufno warty.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie mam ochoty. Mam wystarczająco dużo roboty swojej :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 8 miesięcy temu...
W dniu 14.11.2020 o 13:11, zgred napisał:

Myślę, że odesslę Cię do poradnika lexy.com.pl - kup i poczytaj.Następnie poćwicz, potestuj i tak za mniej wiecej rok będziesz mieć wiedzę, że jedne link i to w dodatku z katalogu - jest gufno warty.

Dajesz swoją "gębę", że ten poradnik jest wart zakupu?  Pytam poważnie, bo jeżeli tak to jestem gotów go kupić, jeżeli znajdę tam coś więcej niż ogólniki na blogach agencyjnych.

• Haha 2

Domki w Gródku - miejsce z widokiem na udany urlop.

17 godzin temu, michniknieadam napisał:

Dajesz swoją "gębę", że ten poradnik jest wart zakupu?  Pytam poważnie, bo jeżeli tak to jestem gotów go kupić, jeżeli znajdę tam coś więcej niż ogólniki na blogach agencyjnych.

jest to podstawa od wielu lat, której uzywam do szkolenia juniorów oraz osób nei znających seo.

Poza tym chcesz zloty czy diamentowy szpadel za odkopywanie wątków?

Co najwyżej brązową łopatę, temat ma raptem kilka miesięcy. Chętnie dokopałbym się do kuponu zniżkowego na poradnik:P

Co do tematu, dodanie mojej 2 miesięcznej witryny do gooru i dwóch innych katalogów poskutkowało wzrostami zarówno AS w semrush, DR w Ahrefs jak i niewielkimi wzrostami pozycji w Senuto. 

Domki w Gródku - miejsce z widokiem na udany urlop.

19 minut temu, michniknieadam napisał:

Co do tematu, dodanie mojej 2 miesięcznej witryny do gooru i dwóch innych katalogów poskutkowało wzrostami zarówno AS w semrush, DR w Ahrefs jak i niewielkimi wzrostami pozycji w Senuto. 

No to szacunek. #lol #nacomikurwato #comipowskaźnikach