Skocz do zawartości

Linkowanie do strony zewnętrznej z wielu podstron

sakuragi

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, michniknieadam napisał:

pierwsze primo, nie każdy czyta regulaminy,

Szanuję Twoją samokrytykę. 

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Cytat

pierwsze primo, nie każdy czyta regulaminy, ale:

Ja przeczytałem regulamin Twojej usługi ( adres strony podałeś publicznie w jednym z tematów), dość ciekawy sposób przekazania informacji dla potencjalnych klientów, prywatnie nie skorzystałem by po przeczytaniu. I mówię to nie po to żeby Ciebie urazić, a żeby zakomunikować, że ten sposób którym przekazujesz informacje mi zupełnie nie pasuje.  Wiec warto czytać regulaminy.

Cytat

Co najwyżej brązową łopatę, temat ma raptem kilka miesięcy.

Jak już to 8 dokładnie jeśli rok 12 miesięcy to 8 to nie kilka :D , ale to nie ma znaczenia jeśli masz coś sensownego do powiedzenia, możesz odkopywać i starsze tematy. Po to jest forum, żeby pisać, ale jeśli masz pytać o "gębę" o nie warto.

Cytat

Dajesz swoją "gębę", że ten poradnik jest wart zakupu? 

Po raz kolejny w dość ciekawy sposób chcesz dowiedzieć się tym razem czy poradnik Marty wart zakupu. "Swoją gębę" i inne to nie na naszym forum po takim pytaniu większość ludzi mających cos do powiedzenia "oleje" temat. To taka rada na przyszłość.

Uważam, że przy tej cenie (!) poradnik Marty wart każdej złotówki ale nie namawiam Ciebie do zakupu to wyłącznie Twoja decyzja, poczytaj inne opinie, inne Nie jestem w żaden sposób związany z Marta @Lexy, co więcej dość często sprzeczaliśmy się na forum ale w tematach bardziej zaawansowanych, nie mających nic wspólnego z poradnikiem dla początkujących. Ale obiektywnie czego Ty oczekujesz w tej cenie? Przepisu na sukces? Tam go nie ma, ale są tam podstawowe informacje.

Cytat

do szyderstw dotyczy to użytkowników jak i moderatorów

Staramy się na forum unikać szyderstw po za przypadkami, kiedy ktoś chce coś za darmo przy komercyjnym projekcie, lub pisze ogłoszenie, że wykonuje usługi a później pyta jak wykonać tą usługę, inne. Staraj się zadawać sensowne pytanie i możliwie otrzymasz sensowną odpowiedź. 

Każda opinia jest dla mnie ważna, wiec chętnie się dowiem dlaczego taka forma komunikacji regulaminu Cię zniechęca. 

Co do gęby, czuje się trochę zażenowany, ze muszę się z tego tłumaczyć. Zacytuje jedno z pierwszych wyników z Google:

Słowa „upupianie”, czyli udziecinnianie czy „gęba”, symbolizująca przyjmowaną przez ludzi formę, na stałe zapisały się w języku polskim, a same spostrzeżenia dotyczące relacji międzyludzkich zawarte przez Witolda Gombrowicza w jego książce „Ferdydurke” wyprzedziły naukowe teorie socjologów i stały się trafnym opisem tego, jak funkcjonujemy w społeczeństwie.”

Więc chodziło mi ni mniej ni więcej, czy Zgred swoim autorytetem, poleca ten podręcznik. 

Więc jeżeli posługując się nie tyle polskim, co ogólnoświatowym kodem kulturowym, mam się spotykać z  odpowiedzią „Swoją gębę" i inne to nie na naszym forum po takim pytaniu większość ludzi mających cos do powiedzenia "oleje" temat” 

To faktycznie nie jest forum dla mnie. Bez urazy:)

Ostatnia wypowiedź to chyba wycieczka nie do mnie, chcę kupić towar, który ktoś poleca. Staram się upewnić czy czyni to na poważnie, czy jest to forma szyderstwa. 
Żyjemy w czasach, gdzie bycie omnibusem jest już niemożliwe. Nie wiem kim jest autorka polecanego podręcznika, tak jak Ty nie masz zapewne pojęcia o rzeczach, w których ja mam coś do powiedzenia.

• Like 1

Domki w Gródku - miejsce z widokiem na udany urlop.

@michniknieadam wystarczy odrobina samozaparcia i chęci by samemu zweryfikować.

9 godzin temu, michniknieadam napisał:

Nie wiem kim jest autorka polecanego podręcznika

Dosłownie minuta w google pod frazą

1. "lexy seo"
    1. https://www.lexy.com.pl/#omnie
    2. https://www.linkedin.com/in/marta-gryszko-88b1518b
  2. "lexy seo opinie"

To nie wszystkie linki, jest ich troszkę więcej.

9 godzin temu, michniknieadam napisał:

Żyjemy w czasach, gdzie bycie omnibusem jest już niemożliwe

Na szczęście mamy google, branżowe strony, fora i grupy ale niestety społeczeństwo robi się leniwe i wykazanie choć minimalnej inicjatywy przerasta większość :(

Pozdrawiam

Edytowane przez Harry
  • Like 2

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

A propos "gęby" czy też "pupy" polecam Gombrowicza "Ferdydurke".

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mnie durnego w szkołach uczyli aby jak pojawią się wątpliwości najpierw szukać rozwiązania samodzielnie, kiedyś to było pod tym względem przeyebane bo trzeba było iść do biblioteki podpytać , przewertować trochę książek/czasopism itp. Jak niczego nie znalazło się to pytało się mądrzejszych w temacie ;) . Teraz wiedza/możliwości weryfikacyjne są na wyciągnięcie klawisza i co ? No i dooopa zbita bo ludzie się tak rozleniwili, że chcą aby im jeszcze wiedzę podać do wyrka z colą i frytkami... No i spróbuj odmówić takiemu/takiej podania na tacy informacji no to gównoburza gotowa , łącznie z palicem Gombrowicza :D

• Like 2

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

22 minuty temu, Beerbant napisał:

No i dooopa zbita bo ludzie się tak rozleniwili, że chcą aby im jeszcze wiedzę podać do wyrka z colą i frytkami...

No zbita.Prosty przykład córka mojej żony (z byłego małżeństwa, ma 12 lat) czasem przyjdzie z pytaniem oczywistym do mnie, ja na to że masz neta poszukaj.Odpowiedź, a po co jak Ty wiesz.

• Like 1

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

13 godzin temu, Beerbant napisał:

Mnie durnego w szkołach uczyli aby jak pojawią się wątpliwości najpierw szukać rozwiązania samodzielnie, kiedyś to było pod tym względem przeyebane bo trzeba było iść do biblioteki podpytać , przewertować trochę książek/czasopism itp. Jak niczego nie znalazło się to pytało się mądrzejszych w temacie ;) . Teraz wiedza/możliwości weryfikacyjne są na wyciągnięcie klawisza i co ? No i dooopa zbita bo ludzie się tak rozleniwili, że chcą aby im jeszcze wiedzę podać do wyrka z colą i frytkami... No i spróbuj odmówić takiemu/takiej podania na tacy informacji no to gównoburza gotowa , łącznie z palicem Gombrowicza :D

13 godzin temu, Finan napisał:

No zbita.Prosty przykład córka mojej żony (z byłego małżeństwa, ma 12 lat) czasem przyjdzie z pytaniem oczywistym do mnie, ja na to że masz neta poszukaj.Odpowiedź, a po co jak Ty wiesz.

Generalnie robicie z tego tematu niezły off-top, prawiąc nic nie wnoszące do dyskusji banały-komunały nawiązujące do pokolenia z, rewolucji cyfrowej, współczesną konsumpcją treści  etcetera. W sieci znaleźć można ciekawsze miejsca z trochę mniej spauperyzowaną informacją na ten temat. To co robi córka żony jest równie wartościowa w temacie katalogu gooru i książki o pozycjonowaniu, co wielkość czyraka teściowej. Nie chcę nikogo urazić tym porównaniem, ale pokazać nie merytoryczność tego typu postów. 

Z drugiej strony robi się na forum viralik, wstawię sobie do stopki linka, tyle z tego pożytku (dla mnie).

W dniu 26.07.2021 o 09:02, Harry napisał:

@michniknieadam wystarczy odrobina samozaparcia i chęci by samemu zweryfikować.

Dosłownie minuta w google pod frazą

1. "lexy seo"
    1. https://www.lexy.com.pl/#omnie
    2. https://www.linkedin.com/in/marta-gryszko-88b1518b
  2. "lexy seo opinie"

To nie wszystkie linki, jest ich troszkę więcej.

Na szczęście mamy google, branżowe strony, fora i grupy ale niestety społeczeństwo robi się leniwe i wykazanie choć minimalnej inicjatywy przerasta większość :(

Pozdrawiam

Mam szukać w SERPach rzetelnej opinii i informacji o osobie, która zawodowo zajmuje się pozycjonowaniem, o książce, którą sprzedaje (w tej samej tematyce)? Serio?

Może jeszcze zalecisz mi leniwemu przeczytanie testimonials na jej stronie?

Straciłem kiedyś 2,5mca swojego życia w jednej z fancy agencji. Jedną z nielicznych rzeczy jakie stamtąd wyniosłem, to to, że starsi i mądrzejsi ode mnie, jarali się zgredem, uznając go za jakiś tam autorytet w dziedzinie pozycjonowania. Miałem nawet okazje być świadkiem jego prezki na jakiejś konferencji. 

Więc tak sobie zakodowałem, że jego PR jest stosunkowo wysoki w tej dziedzinie.  Dlatego jeżeli neguje wartość dodawania stron do katalogów i w tej samej wypowiedzi zaleca nieznaną mi książkę o pozycjonowaniu, chce się upewnić czy czyni to świadomie, czy jest to tylko szydera. Nie interesuje mnie co inni piszą na ten temat, skoro w wątku na tym forum który nie ma żadnych śladów afiliacji poleca tę pozycję, to kupię ją. Do kolegów, którzy z rozrzewnieniem wspominają, jak to dawniej było, powinno być jasne, że kiedyś autorytet danej osoby znaczył sporo. Tyle i aż tyle. 

21 godzin temu, zgred napisał:

A propos "gęby" czy też "pupy" polecam Gombrowicza "Ferdydurke".

Duplicate content, wyjaśniałem to kilka postów wyżej. Z drugiej strony pokazuje to MaxPane, że na forum znajdują się osoby, z przyswojoną wiedzą na poziomie szkoły średniej (zapewne i wyższej). Dlatego drogi modzie chyba za szybko się ze mną pożegnałeś. Czyżby odezwało się w Tobie echo mongolsko-carskiej cywilizacji turańskiej? Wyprzedzając, to nie jest ani obraźliwie ani pochlebne (patrz: Cywilizacja turańska Rosji.)

• Thanks 1
  • Haha 3

Domki w Gródku - miejsce z widokiem na udany urlop.

Szacun za dorabianie ideologicznego "contentu" do własnego lenistwa ;) zgoda co do upadku autorytetów (w każdej dziedzinie). Jak to napisałem gdzieś : "Wolność słowa zabija jego wartość" ;) . Jak dla mnie to tylko jest potwierdzeniem na brak własnej inicjatywy (praktycznie w sieci znajdziesz wszystko) oraz brakiem chęci do analizy treści pod kątem ich wartościowania ;) . A tak sowie srujnąłem z nudów ;)

• Like 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me ....