Skocz do zawartości

Dotacja z PUP dla webmastera ?

wh

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dostalem taka dotacje ale to bylo juz dawno kiedy mniej osob sie staralo wiec bylo latwiej, znajomy tez dostal na podobna dzialalnosc. Kasa poszla na oprogramowanie i sprzet. Ogolnie napisz ze otwierasz agencje reklamowa czyli projektowanie stron i reklama ogolnie nie tylko internetowa, potem nie musisz tego robic, jak bedziesz chcial to mozesz tylko projektowac strony. Sprobowac warto choc wiem ze teraz jest tylu chetnych ze czas oczekiwania na decyzje znacznie sie wydluzyl. Powodzenia :D

Internetowy System Reklamowy to połączenie katalogu stron, katalogu firm, katalogu sklepów oraz ogłoszeń drobnych i artykułów.

ja rowniez z tego skorzystalem rok temu

wiecej tutaj : https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=10705

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Już pisałem o tym kiedyś na PiO - mój klient chciał rozkręcić sklep internetowy. Poszedł do lokalnego PUPu (miasto 65tys ludzi) i pani powiedziała mu, że oni nie przepuszczają biznesu internetowego. Napisał, że będzie miał normalny sklep - ma też, ale 90% sprzdaży jest online.

Inny klient teraz chce wystartować i ponoć ma szanse na biznes netowy - w tym samym PUPie.

Wniosek? Zapytać u źródła.

Jak są jakieś pytania bardziej podatkowe, to mogę napisać - już 5ty klient stara się o tą dotację z Funduszu Pracy. 4 poprzednich dostało bez problemu.

.

Ja dostałam kasę na działalność w Internecie, w tym roku. Ale wniosek składałam w zeszłym - jest bardzo duże zainteresowanie dotacjami więc lepiej składać wnioski jak najszybciej... Teraz zbliża się koniec roku więc jakbyś złożył teraz to masz szansę załapać się pewnie na pierwszą turę w nowym roku. Tylko dowiedz się lepiej czy te dotacje to aktualna sprawa, bo w kraju naszym drogim wszystko się szybciutko zmienia :(

a macie Panowie rozeznanie czy mozna jeszcze starac sie o jakies dodatkowe dotacji z UE w pierwszym roku dzialalnosci gospodarczej?

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Można, ale przeważnie jest to kasa na konkretne cele. Znajomy będący lokalnym ISP starał się o dotację na rozwój internetu na wsiach.

Jednym z warunków było to, że firma musiała być nowa - powstała spółka jawna, bo obaj wspólnicy już mieli DG jako osoby fizyczne, a w ten sposób udało się obejść legalnie ten warunek.

A drugi, to był 50/50 - czyli 50% własnego wkładu. Więc nie zawsze jest tak różowo :)

.

Dokładnie, otworzyć działalność i zdobyć tą dotację z PUP nie jest trudno.

Cały problem rozkręcić firmę, żeby przynosiła dochody.

No i jeszcze jedna ważna kwestia - dobrze przemyślcie, czy akurat w tym momencie chcecie rozpoczynać działalność - niski ZUS jest tylko dla rozpoczynających, którzy w ciągu 5 ostatnich lat nie mieli DG. Jeżeli zamkniecie i otworzycie niedługo, to już bez preferencyjnych podstaw.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności