Skocz do zawartości

zindeksowana sub domena zajęła miejsce domeny - jak to naprawić?

AdrianM

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, witam wszystkich. Bez owijania w bawełnę, przejdę do sedna.  

Prowadziłem pewne prace nad stroną wordpress o domenie www.przyczepki-lublin.pl/  Wersja robocza znajdowała się na sub domenie z przedrostkiem lab. czyli www.lab.przyczepki-lublin.pl  W wyniku totalnie zapchanego serwera, podczas kopiowania wersji roboczej do docelowej, wywaliło błąd i białą stronę z linijką błędu. Podpiąłem więc domenę pod katalog sub domeny...i tak zostało przez jakiś czas. Roboty zindeksowały stronę z przedrostkiem lab. obniżając o kilka miejsc w rankingu. Zrobiłem porządek z plikami stron. Zrobiłem przekierowanie 303 z sub domeny z lab. do docelowej. Zpingowałem domenę docelową a właściciel (prawdopodobnie) zgłosił prośbę o indeksację. Niestety nie mam dostępu do search console. 

Czy  jedna domena można być podpięta pod dwa różne konta google search console ?
Widzę takie rozwiązanie, że gdy roboty zindeksują stronę pod prawidłową domeną będę próbował usunąć z indexu sub domenę z początkiem lab. i nadrabiać jakoś w rankingu. 
Macie jakieś sugestie? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności